Stroe, PNL Dolj: Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea cotei unice de 16%

stroe2 Stroe, PNL Dolj: Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea cotei unice de 16% poze

Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea cotei unice de 16%, aceasta fiind apanajul politicilor de dreapta, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor asumate în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României.
La nivelul Uniunii Social Liberale au existat discuţii cu caracter “informal” privind simulări şi scenarii referitoare la construcţia bugetară pentru 2014. În acest context, am convingerea că, în plan fiscal, Guvernul va păstra cota unică.
Consider că pentru îndeplinirea obiectivului de îmbunătăţire a colectării veniturilor statului, principala preocupare trebuie să o constituie reducerea semnificativă a evaziunii fiscale.
În acest sens, scrisorile de avertizare trimise de către Ministerul Finanţelor Publice, asupra unor eventuale inspecţii fiscale, sunt rezultatul unor analize de risc privind diferenţele constatate între declaraţiile date de contribuabili şi evidenţele ANAF.
De asemenea, Guvernul are un program de bază, pentru anul viitor, care nu presupune creşterea de taxe, dacă Comisia Europeană va accepta o rectificare bugetară pe ultimul trimestru, care încorporează o creştere economică de 2,2% în acest an şi aplicarea clauzei de investiţii pentru 2014, fără a fi periclitat nivelul de deficit bugetar de 3% din PIB.
Pentru a avea parte de încăsări mai mari în 2014, Guvernul are în vedere creşterea agregată internă, atât din investiţiile publice, inclusiv programe europene, cât şi din consumul sectorului privat.
Pentru 2014, Guvernul intenţionează o majorare a salariilor şi a pensiilor cu aproximativ 4-5%, precum şi reducerea CAS-ului cu 3%, în condiţiile menţinerii fiscalităţii.
Consider că pe termen mediu şi lung, prosperitatea românilor se poate realiza doar printr-o viziune fiscal-bugetar liberală, care presupune măsuri de simplificare fiscală şi de stimulare a clasei de mijloc, a întreprinzătorilor care crează locuri de muncă şi generează dezvoltarea ţării noastre.