Stroe, PNL: Alegeri fără amânare pentru locurile vacante în administrație și Parlament. Ponta nu își îndeplinește obligațiile legale

Partidul Național Liberal îi reamintește primului ministru Victor Ponta că în acest moment nu își îndeplinește obligațiile legale în funcția pe care o deține. Democrația nu este opțională și nu este nici subiect de trocuri sau negocieri politice. Alegerile pentru locurile vacante de la toate nivelurile administrației locale și Parlamentului trebuie organizate conform legilor în vigoare, fără obiecții și amânări. Nu putem accepta o democrație de „interimate-permanente” așa cum ne propun PSD și Victor Ponta.

 

Primul ministru a depășit termenele legale. Nici o dezbatere politică nu le poate face pe acestea orientative. Victor Ponta continuă același stil de a guverna relativizând legile și aplicarea lor.

 

Partidul Național Liberal susține activ în toată această perioadă reforma legilor electorale și a făcut propuneri concrete și solide în cadrul Comisiei de specialitate. Lucrăm împreună cu partidele parlamentare la îmbunătățirea cadrului electoral care va putea fi utilizat, conform Constituției, de la alegerile locale din 2016. Aceasta nu permite însă ca aplicarea actualelor legi, oricare ar fi ele, să fie făcută după bunul plac și după interesele mici ale unui partid.

 

PNL a solicitat public un calendar ferm pentru Comisia de Cod electoral astfel ca legile să fie aprobate la timp și să poată fi aplicate de la alegerile locale din 2016. Cerem PSD și celorlalte partide parlamentare să își asume ferm că îl vor respecta, pentru a nu depăși termenul de 12 luni anterior alegerilor din 2016, după care legea s-ar amâna încă 4 ani.

 

Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL