Stroe cheamă nemulțumiții din PSD „lângă o majoritate PNL”

fifor stroe Stroe cheamă nemulțumiții din PSD „lângă o majoritate PNL” poze

Ionuț Stroe: PSD și-a devoalat agenda ascunsă de blocare a Justiției. Cine nu e de acord, să vină lângă o majoritate PNL

 

PSD ne arată că desfășoară, în ultima perioadă, o adevărată campanie anti-Justiție. Deși Victor Ponta și PSD afirmă public că nu se opun solicitărilor Justiției și că iau decizii “formale” în partid, faptele ne demonstrează că social-democrații au o agendă ascunsă de blocare a actului de Justiție.

 

Voturile împotriva ridicării imunității parlamentarilor, încercarea de reintroducere a super-imunității sau încercarea de modificare a Codului de procedură penală cu scopul explicit de a-i proteja pe politicienii acuzați de corupție devoalează, practic, această agendă agresivă a PSD.

 

Cea mai recentă intenție a PSD de a modifica Codul de procedură penală pentru a-i apăra pe corupți, cu intenția de a elimina încătușarea, arestul sau aducerea cu mandat a politicienilor, reprezintă un atac susținut împotriva statului de drept. Modul ascuns în care PSD înțelege să modifice regulamente și legi pentru a-și apăra prietenii cu probleme penale  trădează mentalitatea defectuoasă cu care acest partid se raportează, în continuare, la egalitatea în fața legii.

 

Iritarea lui Victor Ponta la întrebările repetate ale presei pe aceste subiecte indică nu doar lipsă de verticalitate și neasumarea acestei agende, dar și o atitudine greșită și ostilă față de societate.

 

PNL a decis să susțină o procedură rapidă și transparentă de răspuns pozitiv la cererile Parchetului, propunere blocată tot de PSD în Parlament, de luni de zile. PNL a luat și decizii ferme de reformare în interiorul său prin modificarea Statutului și eliminarea celor cu probleme penale. PNL se raliază astfel trendului din societate, care este unul pentru mai multă integritate în politică și pentru separarea apelor după 25 de ani.

 

Dată fiind această situație de astăzi, consider că parlamentarii majorității care nu sunt de acord cu acest ”program anti-Justiție” al PSD ar trebui să vină imediat lângă o nouă majoritate PNL.

 

Ionuț Stroe,

Purtătorul de cuvânt al PNL