Stroe cere seriozitate în actualizarea listelor electorale

fifor stroe Stroe cere seriozitate în actualizarea listelor electorale poze

Nu este un secret pentru nimeni faptul că voi candida pentru un nou mandat de deputat în Craiova, în Colegiul 3. Deşi aveam deja o legătură bine stabilită cu acest colegiu, deoarece tot ceea ce înseamnă Craiova, înseamnă pentru mine acasă, înseamnă primii ani de şcoală, liceul, facultatea, primul job, şi acum locul în care îmi dezvolt familia, vă pot spune că în ultimii patru ani am dezvoltat o legătură şi mai strânsă cu Colegiul 3.
Într-o perioadă în care atenţia tuturor se îndreaptă spre alegerile din decembrie, îmi exprim o oarecare îngrijorare cu privire la reactualizarea listelor electorale permanente, întrucât am văzut cu toţii vara trecută ce efecte profunde pot avea pentru întreaga societate erorile din aceste liste.
Premisele sunt bune, în sensul îndreptării situaţiei. Am văzut deja că domnul ministru Mircea Duşa a cerut într-o videoconferinţă de săptămâna trecută autorităţilor locale actualizarea listelor electorale. Sper însă că acestea vor trata cu toată seriozitatea această sarcină pentru ca cetăţenii să aibă încredere în valoarea votului lor.
Spun acest lucru pentru că cetăţenii care vor să se implice activ în procesul democratic trebuie să nu aibă vreo reţinere în a veni la vot, trebuie să aibă certitudinea că votul lor contează, că votul lor este egal cu votul oricărui altcuiva şi că nu se pierde într-o procedură neconformă realităţii fizice.
Subliniez cu această ocazie că dreptul de vot reprezintă, în fond, vocea fiecăruia dintre noi şi că nu are sens ca noi să fim cei care ne reducem singuri la tăcere prin neprezentare la alegeri.
Îi chem, deci, pe craioveni să voteze. Să îşi ia soarta în mâini şi să încline balanţa către oferta politică şi candidaţii în care au încredere. Fără exercitarea dreptului de vot, democraţia îşi pierde din forţă. O alegere atât de simplă a fiecărui individ, între a merge şi a nu merge la vot, poate face diferenţa între normalitate şi prosperitate, pe de o parte, şi delăsare, furt, minciună pe de altă parte.