Stroe a ajuns cu investițiile la gardul stadionului Tineretului și le arată pisica mai marilor CJ Dolj: Să-l modernizeze și să-l dea în folosință sau îl luăm înapoi!

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, prezent astăzi la Craiova pentru a vizita șantierele deschise la două dintr eobiectivele din patrimoniul ministerului – Sala Voința și Sediul CSM Craiova  nu a pierdut prilejul să dea un bobârnac pre-electoral mai marilor CJ Dolj. Instituția are în administrare stadionul Tineretului, pe care l-a lăsat în paragină nepermis de mult, spune Stroe, care amenință că, dacă administrația județeană nu dă drumul la reabilitarea arenei, aceasta se va întoarce în patrimoniul ministerului pe care îl conduce.

”Stadionul Tineretului este al CJ Dolj. Dacă ne uităm în hotărârea de Guvern prin care l-au preluat, sunt în stare să fac un pariu public că acolo motivul invocat de CJ a fost cel al modernizării, reabilitării și oferirii acestui obiectiv sportului craiovean. Public, cer deci și eu Consiliului Județean Dolj – și nu e prima oară – să pornească un amplu proces de modernizare și să dea în folosință a acestui stadion. Dacă nu, vă spun sincer, eu voi fi ministrul care va iniția o HG pentru a-l recupera și pentru a face o investiție adevărată, prin Ministerul Tineretului și Sportului, la anul. Să vedem cum răspund public la lucrul ăsta, ce gânduri au cu el. E inadmisibil ca de atâția ani să zacă în paragină. Auzisem, la un moment dat, și în presă s-a speculat acest lucru, că unii zămbesc, așa, la un gând imobiliar, în ceea ce privește acest spațiu. Să-și ia gândul de la schimbarea destinației. Este ilegal! Nu ai cum să schimbi destinația unei baze sportive în această țară, decât sub condiția realizării uneia similare, în altă parte. Cei care au gânduri de mall sau alte lucruri, le spun de pe acum că, cel puțin cât voi fi ministru, nu voi semna niciun document. Vom invoca acea HG prin care CJ a cerut preluarea, pentru a vedea care e stadiul investițiilor. Sunt 17 ani. La anul face majoratul și Stadionul Tineretului e tot în aceeași stare”, a mai spus ministrul Stroe.

Bazin acoperit la „Tineretului”

INTEGRAL în INDISCRET