STRATEGII DE GESTIONARE A RISCULUI DE MALPRAXIS

 

 

În data de 21 Ianuarie 2021, orele 17:00 – 19:00, are loc în incinta Universității de Medicină și Farmacie Craiova, amfiteatrul Ștefan Bogdan, Corp A – Medicina Veche, evenimentul educațional destinat formării profesionale a medicilor, cu tema: STRATEGII DE GESTIONARE A RISCULUI DE MALPRAXIS.

 

Atelierul de lucru va fi susținut de av.drd. Maria Cristina Plăiașu, asistent universitar asociat la Facultatea de Medicină Carol Davila, București, în cadrul disciplinei „Elemente juridice medicale și malpraxis”.

 

Având în vedere presiunea resimțită de cadrele medicale ca urmare a condițiilor de lucru si relației cu pacienții/aparținătorii, în perioada pandemiei Covid, atelierul vine în sprijinul medicilor prin prezentarea elementelor juridice esențiale pentru securizarea practicii medicale.

 

Atelierul urmărește:

  • Să permită evitarea situațiilor de malpraxis medical și să diminueze riscurile profesionale,
  • Să ofere medicilor clarificări cu privire la mediul legal al activității lor și să le confere siguranță în desfășurarea activității,
  • Să contribuie la dezvoltarea unei practici medicale sigure și conforme din punct de vedere legal,
  • Să le permită celor care coordonează activitățile medicale în clinici sau unități spitalicești să identifice și să genereze soluții pentru protejarea unităților sanitare contra răspunderii pentru

 

Evenimentul este organizat în cadrul cercetării doctorale „Răspunderea civilă a medicului. Gradul de cunoaștere a prevederilor legale și implicațiile asupra actului medical”, cu sprijinul logistic al Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

 

Av. drd. Maria Cristina Plăiașu