„Stimaţi călători, soseşte STREETS!”, lansat în Gara Craiova

alin ionescu streets  „Stimaţi călători, soseşte STREETS!”, lansat în Gara Craiova poze

Asociaţia pentru Tineri  „Streets” in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj a lansat astazi, 16 aprilie 2013, in Gara Craiova, proiectul „Stimati calatori, soseste STREETS!”. Cu ajutorul proiectului, asociatia isi propune sa schimbe atmosfera austeră din gara Craiovei, sa incurajeze actele cultural-artistice in acest spatiu, cu scopul de a crea un liant intre cultura, tineri si calatori.

Gara se poate trasforma usor intr-un loc unde tinerii pot sustine recitaluri, pot promova diverse genuri muzicale, îşi pot expune si vinde  lucrarile si obiectele handemade in folosul  lor si al semenilor.

Stimati calatori soseste STREETS”  va fi un adevărat spectacol de sunet, imagine   şi mişcare, spectacole create de tineri artişti craioveni. Din fiecare colt al Garii Craiova va sosi  arta: Gara Craiovei transformandu-se  şi intr-un laborator de lansare a tinerilor talentati. Scopul proiectului este  exploatarea culturala a  Garii  Craiova  in beneficiul tinerilor

 Obiectivele proiectului sunt:

 1.Organizarea unor evenimente culturale sub genericul „Stimati calatori, soseste Streets!”  prin care sa se  descopere, promoveze si  sa se valorizeze talentul tinerilor,

2. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare, mobilizare, lucru in echipa  a membrilor Asociatiei pentru Tineri Streets,

3. Cultivarea tolerantei si acceptarea diferentelor prin includerea tinerilor  cu nevoi speciale. 

 GARA CU EVENIMENTE

 Pe durata a doua luni, in Gara Craiovei vom derula, sub genericul „Gara cu evenimente”, 6 evenimente culturale, desfasurate de-a lungul a 4 zile. Evenimentele centrate pe muzica, dans si pantomima – Gara e CLASICA, Gara e POPULARA, Gara e MODERNA, LINISTE, Gara SE ASCULTA se vor desfasura timp de 3 ore,  expozitiile pe durata proiectului, iar atelierul de hand made – Gara LUCREAZA,  timp de o zi.

 Ziua 1: 26 aprilie 2013

 Gara e CLASICA – spectacol de muzica si dans clasice si Gara SE VEDE –vernisaj expozitie de arta plastica si fotografica cu tema „Gara se vede”.

Gara Craiovei va deveni pentru o zi un loc unde  genul clasic, reprezentat de  muzica si dans, se va apropia, prin intermediul tinerilor artisti, de calatori. Va avea ca protagonisti tineri interpreti de muzica si dans clasic: Mara Gavrila, Ioana Lucia Ghivercea, Ioana Victoria Nedelcu si invitatii lor de la Liceul de Arta Marin Sorescu si de la  Scoala Populara de Arta Cornetti. In gara, se vor afla doua expozitii – arta plastică si fotografie, realizate de Ioana Victoria Nedelcu, Selma Goga şi Anca Cismaru. Expozitiile vor fi deschise pe toata durata proiectului. Cei care tranziteaza Gara Craiovei vor avea ocazia sa vada gara prin ochiul tinerilor expozanti. Prin arta plastica si fotografie, Gara Craiovei se va apropia de sufletul calatorilor, ea nemaifiind un loc de unde se pleaca si vine, ci un loc unde se sta.

 Ziua 2: 9 mai 2013

 LINISTE, Gara SE ASCULTA – spectacol de muzica folk si pantomima,   Gara LUCREAZA– ateliere si expozitie cu vanzare de obiecte handmade in scop caritabil. Talentatii NO LIMIT vor face pantomima, iar invitatii lor, tineri interpreti de muzica folk, le vor acompania evolutia cu sunetul chitarelor.

Timp de o zi vor fi ateliere de creatie si o expozitie cu vanzare de obiecte handmade. Expozantii, tinerii din  trupa NO LIMIT si de la Scoala Breasta, isi vor etala creatiile – obiecte handmade. Tot ei vor fi cei care vor invata, pe cei care asteapta trenul, sa realizeze un obiect handmade. Obiectul realizat va fi pastrat de catre invatacei, ca o amintire a timpului petrecut cu folos, in Gara Craiovei. Tuturor invăţăceilor li se va oferi posibilitatea sa petreaca altfel timpul, descoperindu-şi abilităţi nebanuite.

 Ziua 3: 17 mai 2013

 Gara e MODERNA   spectacol de dans si muzica  moderna.

 Protagonisti in acest eveniment vor fi tineri talentati in domeniul muzicii usoare si dansului.

 Ziua 4: 24 mai

 Gara e POPULARA – spectacol de muzica  si dansuri populare.  

Rolurile principale in acest eveniment le vor detine Alina Tudor, Livia Celea  şi invitaţii lor – tinerii de ansamblul folcloric  “Alunelul”, din comuna doljeana Pielesti. Cantecele si dansurile oltenesti vor umple gara de voie buna prin sunet, miscare si culoare.