Steliştii, debarcaţi din tren la Banu Mărăcine

m stelisti suporteri Steliştii, debarcaţi din tren la Banu Mărăcine poze

Un grup consistent de suporteri stelişti care mergeau la meciul de la Târgu Jiu au fost daţi jos din tren de forţele de ordine la Banu Mărăcine şi trimişi înapoi la Bucureşti.  Acţiunea a fost pusă în practică de poliţia TF, împreună cu jandarmii şi mascaţii DPIR, după ce călătorii din tren au reclamat comportamentul steliştilor.

“În după amiaza zilei de 26.03.2010, după orele 15.00, la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, au fost primite mai multe telefoane de la călătorii aflaţi în trenul Acc. 1725, cât şi de la inspectorii de control CFR, despre faptul că circa 150 suporteri ai echipei Steaua Bucureşti, care se deplasează pentru vizionarea meciului la Tg. Jiu tulbură liniştea în tren, consumă alcool şi  nu au legitimaţii de călătorie.
De asemenea în sesizările telefonice s-a mai precizat faptul că peste jumătate din ei sunt sub influenţa băuturilor alcoolice sau în stare de ebrietate, că exercită ameninţări sau violenţe asupra călătorilor cărăra le-au ocupat abuziv locurile rezervate anticipat , iar la cererea organelor de control refuză să se legitimeze şi să achite contravaloarea biletelor care însumează peste 10.000 lei (RON).
Luându-se legătura cu patrulele de poliţie aflate în tren s-au confirmat aspectele sesizate, acestea comunicând că nu pot să facă faţă situaţiei , grupul fiind  numeros, iar în staţia CF Videle galeria a proferat injurii la adresa poliţiştilor care asigurau ordinea.
Întrucât spaţiile înguste din tren nu au asigurat posibilităţi de acţiune, în staţia CF Banu Mărăcine, a fost oprit trenul Acc. 1725, iar împreună cu un dispozitiv compus din  jandarmi din cadrul Grupării Mobile al Jandarmeriei „ FRAŢI BUZEŞTI ” Craiova şi ai Inspectoratului de Jandarmi Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Dolj, împreună cu inspectori de control CFR, am procedat la efectuarea unui control amănunţit a celor 6 vagoane supraetajate din compunerea trenului, din care au fost coborâte toate persoanele care nu au avut legitimaţie de călătorie.
În urma legitimării acestora au fost identificaţi 98 călători fără bilete, toţi din galeria echipei Steua Bucureşti, din care 21 au plătit pe loc contravaloarea biletelor pe distanţa parcursă în valoare de 1.165 , 50 lei, iar pentru 77 dintre aceştia urmează ca organele CFR în baza identificării lor de către poliţişti să le întocmească procese-verbale  conform HG 203/1995,  pentru achitarea contravalorii pe distanţa Bucureşti – Craiova şi retur.
Au  fost sancţionate  un număr de 4 persoane cu amenzi în valoare de 11.000 lei, conform Legii 61/1991(R).
Grupul de suporteri a fost reîntors la Bucureşti cu trenul Acc 13694, la ultimele două vagoane însoţiţi de poliţişti din cadrul S.R.P.T. Craiova şi  jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj.
Pe timpul acţiunii nu s-au înregistrat acte de violenţă sau alte evenimente”, precizează un comunicat al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova.