Stefârţă: Cimitirul Ungureni se extinde. Ne-ajunge doar câteva luni! – video

m stefarta calangiu conferinta Stefârţă: Cimitirul Ungureni se extinde. Ne ajunge doar câteva luni!   video poze

Consilierul municipal Emilian Ştefârţă spune că extinderea cimitirului Ungureni nu va stopa criza locurilor de veci din Craiova.

Ştefârţă ştie amănuntele extinderii de la Ungureni, întrucât a realizat proiectul “pro bono” pentru primărie. “Este vorba de o extindere care va asigura încă 2000 de locuri de veci în plus pentru muncipalitate, însă, dacă ţinem cont de numărul solicitărilor, probabil că şi acestea se vor termina în câteva luni de zile. Primăria din câte ştiu a stopat demersurile pentru cumpărarea de teren în vederea amenajării de noi cimitire. S-a lăsat totul pe seama cimitirelor particulare, care însă iată că întârzie să apară”, a spus Ştefârţă.

Arhitectul spune că “suprapopularea” cimitirelor craiovene dă naştere la ciudăţenii urbanistice pentru craiovenii cu locuinţele aflate în vecinătatea acestora. “Legea spune că trebuie asigurată o zonă de protecţie a cimitirelor, adică să fie cel puţin 50 de metri între ultimul cavou şi case. Normal ar fi fost ca această zonă de protecţie să fie asigurată în interiorul cimitirelor, dar, criza locurilor de veci a făcut ca să se ajungă cu mormintele până la gard. Aşa că, acei craioveni care au avut ghinionul să locuiască lângă un cimitir no s-a mai poată acum nici să-şi schimbe ţigla de pe casă, să facă o extindere sau o mansardare, pentru că au ajuns în zona de protecţie. Trebuie studiu de impact şi aprobări de la mediu ca să poată să mute un pai”, a declarat Ştefârţă.