Ștefan Stoica (PNL Dolj): Îi solicităm domnului Prioteasa ca, alături de Consiliul Județean Cluj și cel din Iași, să constituie Alianța Sănătății!

2 28 Ștefan Stoica (PNL Dolj): Îi solicităm domnului Prioteasa ca, alături de Consiliul Județean Cluj și cel din Iași, să constituie Alianța Sănătății! poze

Vineri, 14 decembrie, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de Ștefan Stoica,  președintele filialei, Ionuț Stroe – deputat, Flavius Sirop – liderul consilierilor municipali PNL Craiova și Laurențiu Ivanovici – consilier județean și președinte al Comisiei de Sănătate Dolj.

În deschidere, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica s-a referit la situația Spitalului Regional Craiova. Acesta a declarat că situația acestui spital arată cel mai bine incompetența actualului guvern, care nu este în stare să acceseze banii europeni. De aceea, liderul liberalilor doljeni a spus că o soluție este ca fondurile să poată fi accesate de Consiliul Județean Dolj direct de la Bruxelles. ”Îi solicităm domnului Prioteasa ca, alături de Consiliul Județean Cluj și cel din Iași, să constituie Alianța Sănătății. Este un pas care trebuie făcut pentru sănătatea oamenilor. Domnul Prioteasa trebuie să treacă peste faptul că este membru de partid și să privească acest demers ca fiind unul pentru sănătatea doljenilor” a mai spus Ștefan Stoica. Pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu această situație, liderii liberali doljeni au demarat o campanie de strângere de semnături pentru a arăta că subiectul este unul de interes pentru publicul larg.

Laurențiu Ivanovici, președintele Comisiei de Sănătate a PNL Dolj a precizat: ”Nu este nici un proiect al PSD sau al PNL, ci al regiunii. Este un spital inclus în strategia de dezvoltare a județului pe perioada 2014-2020. Actualul Spital Județean nu face față, deoarece aici vin pacienți din toată Oltenia. De aceea îi cerem președintelui Consiliului Județean să înceapă demersurile pentru a obține această instituție fondurile necesare. Ivanovici a mai spus că PNL a continuat organizarea de campanii de donare de sânge, spre exemplu la Celaru fiind prezenți peste 50 de oameni. ”Ne dorim să continuăm această campanie și facem un apel la cetățeni să doneze. Am propus Consiliului Județean Dolj și instituțiilor să se ralieze acestei acțiuni, dar deocamdată nimeni nu a făcut-o.”

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, a declarat că, și în Consiliul Local Craiova, liberalii au de luptat cu decizii aberante ale majorității PSD-ALDE. ”Colegii mei din Consiliul Local Craiova au avut de luptat cu deciziile primăriei de a taxa apa de ploaie pentru persoane fizice. Sunt cetățeni care nu au canalizare, dar ei sunt nevoiți să plătească apa de ploaie. De aceea, noi liberalii, am luat decizia de a depune la primărie inițiativa ca plata apei pluviale să fie suportată de la bugetul local, cu atât mai mult cu cât parlamentarii PNL au adus un amendament la lege care permite autorităților locale să facă acest lucru” a spus Ștefan Stoica. Acest lucru a fost întărit și de consilierul local Flavius Sirop: ”Frizăm absurdul cu această taxă pe apă pluvială. Sunt craioveni care nu au canalizare, dar plătesc. De fapt se dorește doar creșterea cifrei de afaceri a Companiei de Apă, pentru a le crește bonificația membrilor din Consiliul de Administrație al companiei.”

În cadrul aceleași conferințe de presă, deputatul liberal Ionuț Stroe s-a referit la o lege aflată acum în dezbaterea Camerei Deputaților. ”Pe agenda Camerei Deputaților se află o lege din 2012, care modifică legea serviciului public de termoficare. Această lege transformă cetățenii în prizonierii unui sistem centralizat de furnizare a energiei termice. Legea va permite o singură soluție tehnică pentru o  Zonă Unitară de Încălzire. Aceeași lege face ilegală debranșarea de la sistemul public de termoficare. În vara acestui an, legea a fost votată, apoi a ajuns pe masa președintelui Iohannis care a refuzat-o, trimitând-o înapoi în  Parlament, tocmai din acest motiv . Acum se află în plenul Camerei Deputaților pentru votul final. Dacă va trece, noi, parlamentarii PNL, o vom ataca la Curtea Constituțională pentru că încalcă dreptul la proprietate. De asemenea legea încalcă articolul care prevede că în România economia este una de piață a liberei concurențe.”

Tot în cadrul conferinței de presă de astăzi, Ștefan Stoica a vorbit despre proiectul PNL Dolj prin care se va solicita Primăriei Craiova inițializarea demersurilor pentru preluarea blocului S200 de către municipalitate. ”Clădirea Palace și sediul central al Primăriei vor intra în reabilitare și sper ca domnul Genoiu să nu închirieze cine știe ce spații. Putem face din blocul S200 un Palat Administrativ, unde să fie aduse toate regiile și instituțiile din subordinea Primăriei. Aici va putea funcționa și un ghișeu unic, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să alerge în tot orașul pentru aprobări și plăți” a concluzionat Ștefan Stoica.

Biroul de presă PNL Dolj