Statistică KRUK: Oltenia, locul patru pe regiuni în topul recuperatorilor de creanțe – VIDEO

kruk 2 Statistică KRUK: Oltenia, locul patru pe regiuni în topul recuperatorilor de creanțe   VIDEO poze

 

Oltenia se află pe locul IV într-o statistică a companiei KRUK România, în ceea ce privește numărul și valoarea creanțelor procesate, au anunțat reprezentanții companiei, într-o conferință susținută marți, la Hotel LIDO din Craiova

 Kruk procesează peste 100.000 de dosare ale unor datornici din regiunea Olteniei, valoarea medie a creanțelor fiind puțin peste 7100 de lei.

Iată și datele referitoare la Oltenia, după cum au fost prezentate de firma de recuperare de creanțe.

KRUK România, companie ce face parte din Grupul KRUK, unul dintre liderii pieţei de management al creanţelor din Europa Centrală, specializată în managementul integrat al creanţelor, prezintă date statistice aferente portofoliului KRUK România pentru primele 6 luni ale anului 2015.

 

În prima jumătate a anului curent, datele statistice ale portofoliului KRUK România arată că, compania a administrat 976.000 creanțe, cu o valoare nominală totală de 8,5 miliarde RON. 96% dintre acestea aparțin persoanelor fizice și au o valoare nominală de 7,2 miliarde RON.

kruk 11 Statistică KRUK: Oltenia, locul patru pe regiuni în topul recuperatorilor de creanțe   VIDEO poze

Din repartizarea creanțelor înregistrate pe regiuni, zona Munteniei se află pe primul loc, având 36% din totalul creanțelor, iar Oltenia se află pe locul patru cu 103.233 de cazuri, reprezentând 11% din totalul acestora.Și în ceea ce privește valoarea totală a creanțelor administrate, Oltenia se află tot pe locul patru, cu o valoare totală de 631 milioane RON, reprezentând 9% din total.

 

Valoarea media a unei creanțe deținută de o persoană fizică din portofoliul KRUK România, la sfârșitul primului semestru 2015, a fost de 7.882 RON. În Oltenia, această valoarea înregistrând 7.147 RON.

 

La sfârșitul lunii iunie, KRUK România administra 27.168 cazuri ale persoanelor fizice din județul Dolj.

kruk 6 Statistică KRUK: Oltenia, locul patru pe regiuni în topul recuperatorilor de creanțe   VIDEO poze

Proiectele noastre, strategia de colectare pe cale amiabilă pe care o implementăm prin promovarea încheierii angajamentelor de plată, în rate lunare, pe care persoana cu datorii să și le poată permite, țin cont în primul rând, de clienții noștri. Ne dorim să le oferim cele mai viabile soluții de rezolvarea a problemelor financiare cu care se confruntă. Pentru noi, statisticile reprezintă oameni și nu cazuri, importanți sunt oamenii”, a declarat Tomasz Ignaczak, Directorul General al KRUK România.

 

Despre Grupul KRUK

KRUK S.A. este cea mai mare companie de management al creanțelor din Polonia. În anul 2014, a achihziționat și a acceptat spre colectare creanțe în valoare de 5,3 miliarde zloți. Compania este prezentă pe piața din România din anul 2007, unde este de asemenea, lider de piață. Din noiembrie 2011, Grupul KRUK desfășoară operațiuni și în Republica Cehă, din luna august 2012

în Slovacia, iar din august 2014 și în Germania. Compania a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia din anul 2011.

În 2014, Grupul a raportat o cifră de afaceri consolidată de 488 milioane zloți.