Staţia de epurare de la Slatina, în grafic

slatina Staţia de epurare de la Slatina, în grafic poze

Reprezentanţii Organismului de Implementare pentru Programul Operaţional Mediu Craiova, regiunea IV Sud – Vest au vizitat vineri şantierul staţiei de epurare de la Slatina, obiectiv realizat în cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a  sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Olt.

Investiţia este evaluată la aproximativ 15 milioane de euro, iar întregul proiect are o valoare totală de 72 de milioane de euro, de rezultatele acestuia urmând să beneficieze 120.000 de olteni, atât din Slatina, cât şi din Scorniceşti, Drăgăneşti, Piatra-Olt, Potcoava, Vitomireşti şi Slătioara.

Contribuţia bugetului de stat la finanţarea programului este de 9 milioane de euro, bugetele locale ale unităţilor administrative implicate asigurând încă aproximativ un milion de euro, în timp ce grosul sumei vine de la UE. Stadiul de ralizare al întregului proiect din Olt, pentru care beneficiar final este Compania de Apă Ole a fost apreciat la 40 la sută de reprezentaţii OI POS Mediu Craiova, aceştia declarându-se încrezători că toate obiectivele vor fi realizate în întregime până la finele anului 2013.

Prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu sunt finanţate în prezent 17 proiecte în regiunea Oltenia.

Mai multe