Stancu – înscris în Asociaţia Administratorilor Publici, Nedelescu – vicepreşedinte regional

 

stancufloreanedelescu Stancu   înscris în Asociaţia Administratorilor Publici, Nedelescu   vicepreşedinte regional poze

Florin Stancu și-a anunțat înscrierea în Asociația Administratorilor Publici din România (AAPR), pentru acest eveniment ajungând la Craiova președintele AAPR, Marin Florea, administratorul public al comunei Prundeni (Vâlcea).

Totodată, administratorul public al județului Dolj, Florin Stancu, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală trebuie să fie guvernată de principii europene, având nevoie de un management modern și deschis parteneriatului cu comunitatea.

 

„Funcția de administrator public este relativ nou înființată și a fost implementată în legislația din România începând cu anul 2006. A fost o etapă în care s-au creat posturi noi. Apoi, acestea au început să fie ocupate, până în anul 2008, atunci când, așa cum se cunoaște, locurile vacante în instituțiile publice au fost blocate pentru o perioadă lungă, din cauza crizei economice.

Suntem în pragul rezolvării acestor probleme, astfel încât să se poată face angajări pe aceste posturi și, pe cale de consecință, corpul administratorilor publici să se dezvolte. Un corp al administratorilor care își aduce aportul la dezvoltarea comunităților locale și județene, prin implementarea unui management bazat pe principii europene.

Vreau să vă mai spun că de ieri (marți) sunt membru al Asociației Administratorilor Publici din România, o poziție care mă onorează. Sigur că de acum înainte mă voi implica pentru a face auzită vocea Doljului la nivel național și pe această componentă a administrației publice.

Ne dorim să promovăm și să dezvoltăm acest corp și în Dolj, unde, din păcate, sunt ocupate posturile de administrator public în doar zece din cele 111 unități administrativ-teritoriale. Sperăm ca din acest an numărul lor să crească și să devină o voce puternică, o voce care trebuie să vorbească limbajul administrației publice.

Funcţia de administrator public este una de echipă. Mandatul se ocupă în baza unui proiect de management, proiect care este în acord cu strategia de dezvoltare a unei localităţi sau a unui judeţ. Vorbim deci de o echipă din care face parte şi administratorul public, poziţie care trebuie consolidată”, a declarat administratorul public al județului Dolj, Florin Stancu.

La rândul său, Marin Florea, președintele Asociației Administratorilor Publici din România, a salutat înscrierea administratorului public al județului Dolj, Florin Stancu, în AAPR, el precizând, totodată, că structura pe care o conduce este una foarte activă, reușindu-se, în cei doi ani de la înființare, dezvoltarea unor parteneriate internaționale și afilierea la foruri reprezentative pe plan european.

„Sunt foarte mulțumit că mă aflu la Craiova, pentru că, iată, am câștigat un nou membru al asociației noastre în persoana administratorului public al județului Dolj. Este o decizie care mă bucură și pentru care îl felicit pe domnul Florin Stancu, întrucât sunt ferm convins că prezența dumnealui va aduce un aport important prin experiența și expertiza sa”, a declarat Marin Florea, președintele AAPR.

La conferința de presă, susținută în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj, au mai participat administratorii publici ai localităților Craiova – Gheorghe Nedelescu (vicepreşedintele regional al AAPR), Lungești (Vâlcea) – Iulia Dogaru, și Celaru – Ștefan Bădescu.