Spaţiile din noul Târg Municipal Craiova, repartizate în ordinea cererilor

 
SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL se pregăteşte intens pentru apropiata deschidere a noului Târg Municipal Craiova, situat pe strada Caracal, lângă repezentanţa Registrului Auto Român (RAR), aflându-se în prezent în plin proces de repartizare a spaţiilor comerciale din cadrul acestuia. Repartizarea spaţiilor se face strict în ordinea depunerii cererilor, potrivit regulii „Primul venit – primul servit”, pentru a nu da naştere la discuţii cu privire la obiectivitatea acestei activităţi.

„Ca să eliminăm orice îndoială cu privire la obiectivitatea noastră, am ales acest criteriu, al repartizării spaţiilor în ordinea depunerii cererilor. În acest sens, comercianţii au fost încunoştiinţaţi încă din luna ianuarie a acestui an – prin afişe amplasate atât la sediul nostru din Piaţa Centrală cât şi în actualul târg din 1 Mai – cu privire la faptul că târgul se va muta într-o nouă locaţie, iar cei care doresc să-şi continue acolo activitatea comercială trebuie să depună cereri în acest sens. Dealtfel, mutarea târgului a fost mediatizată în toată presa locală – atît prin intermediul televiziunilor, cât şi al presei scrise, prin interviuri şi articole publicate în toate ziarele locale. Unii au făcut cereri pentru a se muta în noul târg, iar alţii s-au trezit abia acum, pe ultima sută de metri, şi sunt nemulţumiţi că nu au găsit loc unde ar fi vrut ori n-au mai găsit deloc. Este de aşteptat să existe şi nemulţumiţi, ca în orice situaţie de acest gen, dar niciodată nu poţi să le faci tuturor pe plac. Peste câteva luni, însă, vom face o evaluare a gradului de ocupare şi a adresabilităţii acestui târg şi, în funcţie de aceasta, am putea lua în calcul o eventuală extindere sau o modificare a sectorizării”, a declarat Cătălin RESCEANU, directorul general al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Având o suprafaţă de circa 3 ha, noul Târg Municipal Craiova urmează să cuprindă 12 unităţi de alimentaţie publică (restaurante, terase, fast-food-uri), 90 de spaţii comerciale, un sector cu 600 de locuri destinat comercializării hainelor second-hand, dar şi un sector destinat desfacerii animalelor mici şi păsărilor. Tot aici urmează să-şi desfăşoare activitatea comercianţii en-gros de legume şi fructe, care îşi vor vinde marfa fie din chioşcuri special amenajate (în număr de aproximativ 40), fie direct din maşini (cum va fi cazul celor care vând struguri sau varză). În plus, noul Târg Municipal craiovean va avea un sector amplu destinat comercializării de autoturisme şi piese auto second-hand. Primii comercianţi se vor muta în noul târg încă de săptămâna viitoare.