Solomon: “craiovenii nu trebuie să intre în panică. Poliţia Locală şi ISU îşi fac datoria”

m solomon violet 300x130 Solomon: craiovenii nu trebuie să intre în panică. Poliţia Locală şi ISU îşi fac datoria” poze

Incidentul care a avut loc ieri în cartierul craiovean Brazdă respectiv fisurarea unei conducte de gaze a fost pe larg dezbătut astăzi şi de către edilul şef Antonie Solomon în cadrul unei conferinţe de presă. Alesul local a ţinut să asigure craioveni că : ”nu trebuie să intre în panică. Poliţia Locală şi ISU îşi fac datoria”.

„La blocul D31 din Brazdă a avut loc un incuident care ar fi putut să aibă urmări catastrofale dacă nu se intervenea la timp, adică din cauza căderii masive de zăpadă de pe bloc s-a fisurat o conductă de alimentare a blocului respectiv. Dar cei care sunt implicaţi în rezolvarea acestor probleme s-au descurcat de minune. S-a întrerupt furnizarea de gaz metan, s-au evacuat toţi locatarii. Eu am fost sunat în după-amiaza zilei de ieri, pe la 16.30 de către Tavi Mateescu, şeful Poliţiei Locale. Mi-a spus că nu sunt probleme, să-mi văd de treabă – veneam de la Bucureşti, eram cred că aproape de Piteşti, pe autostradă.  Nu am mai vrut să facem comentarii atunci şi să chemăm presa craioveană. De ce? Eu consider că o ştire de presă este în momentul ai ce să spui oamenilor. Dacă un câine îl muşcă pe Solomon de picior nu este o ştire de presă, fiindcă sunt un milion de câini în Craiova, un milion de solomoni. Poate să muşte pe oricine. Dacă Solomon muşcă un câine, atunci da, puteţi să veniţi şi să spuneţi: uitaţi, domnule, ce s-a întâmplat în Craiova, Solomon a muşcat un câine comunitar pe nu ştiu ce stradă … Deci aşa zic eu şi de asta am trecut sub tăcere evenimentul şi îi las pe alţii să facă declaraţii de presă, să spună ce s-a întâmplat aseară”, a declarat Solomon.

Problemele cu gazele continuă

Edilul şef a adăugat că în momentul de faţă mai sunt probleme cu gazele la blocul 161, la PT 12, care este situat la staţia de Salvare din  Craioviţa. Este vorba de o reţea comună care alimentează doar trei apartamente. De asemenea, se lucrează pentru repunerea în funcţie – şi se pare că între orele 10 – 14 se va sista furnizarea şi pentru blocul M18 şi M19 din Sărari, scările 1 şi 2.

„Atunci când sunt temperaturi mari, îngheţ-dezgheţ, adică de la minus 26 de grade Celsius la plus 10 grade Celsius. Ştiţi ce s-a întâmplat în 2006, în Lăpuş, explozie cu victime omeneşti, două persoane au decedat. Reţeaua de gaze a Craiovei – şi păcat că nu sunt cei de la Gaze prezenţi să ne spună – este cârpită, se ţine în acel pământ, fiindcă au veste 50-60 de ani vechime. Sunt fisurate şi, de asta, eu accept ca, în momentul în care sunt fisurate, Distrigaz are alocat o sumă de bani pentru reabilitarea reţelei de transport, îi dau acceptul ca să spargă trotuarul, să intre în zona verde ca să schimbe acele reţele, chiar dacă nu îmi convine pentru că abia am asfaltat. Dar gândiţi-vă că nu putem să fim un butoi de pulbere, aşa cum s-a întâmplat la Sighetul Marmaţiei. Dar avem exemplul din Lăpuş şi de asta ei sunt tot timpul pe fază, urmăresc cu fel şi fel de aparate care imediat stabilesc pe unde se scurg gazele şi intervin”, a menţionat Solomon.