Solomon şi-a tras stemă violet la primărie, după modelul Băsescu – Cotroceni

m stema Solomon şi a tras stemă violet la primărie, după modelul Băsescu   Cotroceni poze

Preşedintele Traian Băsescu nu e singurul care şi-a făcut stema violet. Şi primarul Solomon şi-a făcut stemă de aceeaşi culoare la instituţia din dotare.  În urmă cu ceva vreme a făcut vâlvă stema prezidenţială de la Cotroceni, care a prins să bată-n violet taman când flutura mai dihai pe agenţii flacăra violet a lui Hrebenciuc şi Manolea (foto academiacatavencu.ro).

m stemabase Solomon şi a tras stemă violet la primărie, după modelul Băsescu   Cotroceni poze

La puţin timp însă am putut observa aceeaşi tendinţă pe stema adoptată de primarul Craiovei, Antonie Solomon. Începând cu anul trecut, tradiţionala stemă a Craiovei, cu Sf. Dumitru, a fost înlocuită la apariţiile în public ale primarului cu o creaţie nouă, care purta reprezenta “instituţia primarului municipiului Craiova”. Stema are în centru sediul principal al primăriei Craiova, pictat pe fond violet.

m stema violet Solomon şi a tras stemă violet la primărie, după modelul Băsescu   Cotroceni poze

Interesant este că primarul Antonie Solomon a apărut în faţa stemei violet atât la conferinţa de presă din ianuarie 2010, când chiar lua în râs sindromul “violet”, la modă atunci printre politicieni, catalogând culoare drept una purtată de homosexuali, cât şi la conferinţa de presă din februarie, când anunţa că nu are de ce să-şi facă griji cu privire la DNA, unde se pregătea să meargă ca martor, şi ameninţa în acelaşi timp cu procesul orice ziarist care publică o informaţie neprobată care să-l privească. Ambele conferinţe au avut loc anterior de reţinerea, respectiv arestarea primarului, care au avut loc pe 2, respectiv 3 martie 2010.

m solo violet Solomon şi a tras stemă violet la primărie, după modelul Băsescu   Cotroceni poze

Întâmplător sau nu, secretarul primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu, a apărut la ultimele două şedinţe ale consiliului local într-o vestimentaţie violet. Ultima apariţie cu doar câteva zile înainte ca Nicoleta Miulescu să facă şi ea drumul la Piteşti pentru a fi audiată de DNA.

m nicoleta miulescu Solomon şi a tras stemă violet la primărie, după modelul Băsescu   Cotroceni poze