Solomon, în inspecţie pe şantiere: Brestei asfaltată într-o lună, circulaţie pe sub pasaj din 29 mai

antonie solomon santiere 036 Solomon, în inspecţie pe şantiere: Brestei asfaltată într o lună, circulaţie pe sub pasaj din 29 mai poze

Primarul Craiovei a vizitat azi două dintre şantierele deschise în Craiova, arătându-se mulţumit de stadiul lucrărilor. 

Reabilitarea carosabilului de pe strada Brestei va fi finalizată în cel mult o lună, spune Solomon, care a ţinut să precizeze că bugetul local suportă doar 2 la sută din totalul investiţiei, de peste 600 de miliarde de lei vechi.

antonie solomon santiere 021 Solomon, în inspecţie pe şantiere: Brestei asfaltată într o lună, circulaţie pe sub pasaj din 29 mai poze

“Nu sunt înârzieri şi, într-o lună, strada Brestei va fi finalizată. Este una din cele şase străzi mari ale Craiovei, care au intrat în acest proces de refacere pe bani europeni, cota de finanţare a Primăriei Craiova fiind de 2%. Este vorba de 640 miliarde de lei vechi, inclusiv TVA, iar această stradă care măsoară 1,3 kilometri, va fi finalizată în maximum o lună de zile”, a declarat Solomon.

antonie solomon santiere 024 Solomon, în inspecţie pe şantiere: Brestei asfaltată într o lună, circulaţie pe sub pasaj din 29 mai poze

Primarul în funcţie a vizitat şi pasajul suprateran de la km 0, unde tocmai au demarat lucrările de amenajare a sensului giratoriu plasat sub construcţie, edilul-şef susţinând că până la sfârşitul acestei luni circulaţia prin intersecţia din Valea Vlăicii va fi reluată.

antonie solomon santiere 0411 Solomon, în inspecţie pe şantiere: Brestei asfaltată într o lună, circulaţie pe sub pasaj din 29 mai poze

 

“Ne aflăm la Kilometrul 0 al Craiovei, unde se construieşte acest pasaj suprateran, o investiţie spectaculoasă dar extrem de utilă. Va ajuta mult la fluidizarea traficului în zona centrală. Iată că uşor uşor Craiova se modernizează iar cetăţenii din zonă au suportat cu stoicism condiţiile de şantier care s-au creat aici de aproape un an şi jumătate. Termenul de finalizare în iulie acest an dar sunt puţin sceptic şi cred că până în 10 august vom circula pe pasajul suprateran. Această bretea a Unirii Principatele Unite va fi finalizată de sensul giratoriu în 29 mai, unde se va putea din nou circula”, a spus Solomon.

Acesta a reluat şi tema construirii unui nou pasaj, în prelungirea celui aflat acum în execuţie, peste intersecţia de la Universitate.

“Dacă nu vom prelungi acest pasaj peste bulevardul Carol randamentul va fi de 60-70 la sută. Avem nevoie de încă un pasaj suprateran care să traverseze bulevardul Carol. Este posibil fiindcă sunt licitaţii la alte proiecte europene şi vor rămâne bani. Cu siguranţă preţurile vor fi mult mai mici decât preţul afişat pentru licitaţie şi atunci cred eu că în maxim un an de zile o să vedem cu adevărat o zonă fluidizată aici în centrul Craiovei şi spun asta gândindu-mă şi la acea parcare supraterană de peste 600 de locuri”, a mai spus Solomon.