Solomon i-a dijmuit leafa lui Dincă. Fostul viceprimar şi-a câştigat banii în instanţă

m dinca mischianu Solomon i a dijmuit leafa lui Dincă. Fostul viceprimar şi a câştigat banii în instanţă poze

Mărinică Dincă a dat primăria Craiova în judecată după ce Antonie Solomon i-a scurtat indemnizaţia pe ultimele patru luni de mandat. 

 

Fostul viceprimar Mărinică Dincă are de recuperat de la Primăria din Craiova ceva mai mult de jumătate din indemnizaţia de viceprimar pe lunile februarie, martie, aprilie şi mai 2012.

Mai exact, Mărinică Dincă a primit bani cu ţârâita în lunile amintite anterior, deoarece colegii acestuia din Primărie, în timpul mandatului lui Antonie Solomon, l-au pontat în fiecare zi doar câteva ore.

Mărinică Dincă a contestat în instanţă această metodă, considerând-o incorectă deoarece, ca viceprimar – nu avea obligaţia să stea 8 ore la serviciu, indemnizaţia fiind stabilită prin lege, în funcţie de numărul de locuitori al fiecărei unităţi administrative, eventualele sancţiuni la adresa viceprimarului fiind apanajul consiliului local care l-a desemnat şi nicidecum al primarului.

Drept urmare, fostul viceprimar a acţionat în judecată Primăria pentru a primi drepturile băneşti restante. Instanţa, respectiv Tribunalul Dolj, i-a dat acestuia câştig de cauză, pe data de 5 iulie 2012.

„ Solutie: Admite acţiunea precizată. Obligă pârâta către reclamant la platadiferenţelor indemnizaţiei pentru lunile februarie, martie, aprilie şi mai 2012. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se precizează pe portalul http://portal.just.ro.

Contcactat telefonic, Mărinică Dincă a confirmat litigiul, precizând că dat în judecată nu primăria, ci pe fostul primar ca ordonator de credite, nedorind însă să facă alte comentarii cu privire la acest episod.

Surse administrative susţin că suma totală obţinută de Mărinică în instanţă se ridică la 66 de milioane de lei vechi, ceea ce înseamnă că fostul viceprimar a primit în cele patru luni mai puţin de jumătate din indemnizaţia cuvenită. Din câte se pare, sumele primite lunar de Dincă au variat între 5 şi 17 milioane de lei vechi, faţă de nivelul indemnizaţiei de viceprimar de aproximativ 29 de milioane de lei vechi.

m base solo limba Solomon i a dijmuit leafa lui Dincă. Fostul viceprimar şi a câştigat banii în instanţă poze

Trebuie spus că Antonie Solomon a făcut în lunile precedente mai multe referiri la faptul că Dincă îşi încasează nemeritat indemnizaţia, după ce l-a lăsat fără nicio atribuţie pe linie de serviciu, însă afirmaţiile cu pricina au trecut la vremea respectivă ca înţepături de campanie la adresa vicelui pedelist, adversar al lui Solomon în cursa pentru primărie la alegerile locale din 10 iunie.

Soluţia pronunţată de Tribunalul Dolj este supusă recursului, însă e puţin probabil ca hotărârea instanţei să fie atacată de primărie, reprezentanţii actualei conduceri municipale exprimându-şi regretul pentru păţania lui Dincă.

Viceprimarul Florentin Tudor, care are în subordine Direcţia Juridică a municipalităţii, a declarat pentru oltenasul.ro că va face toate demersurile pentru ca Dincă să îşi primească banii, aşa cum a cerut instanţa.

“Evident că îi vom da sumele restante aşa cum a decis Tribunalul Dolj. Îmi pare rău să aud că au existat asemenea probleme. Din punctul meu de vedere nu este bine ceea ce s-a întâmplat. În actualul mandat nici nu se poate pune problema să existe asemenea situaţii, deoarece personal colaborez excelent cu primarul Olguţa Vasilescu, existând o strânsă colaborare ”, a declarat Florentin Tudor.