Solomon, candidat profesionist, psiholog amator: Vreau să scot primăria din depresie!

Fostul primar Antonie Solomon, reprezentant al Partidului Ecologist Român de această dată, a fost al doilea candidat care și-a depus, vineri, candidatura la primăria Craiova. Însoțit de un alai numeros, Solomon a ajuns la biroul electoral de circumscripție, „după o luptă titanică”,

cu un mesaj adresat jumătate electoratului, jumătate funcționarilor din primăria Craiova, pe care i-a anunțat că se întoarce să-i scoată din depresie.

„După o muncă titanică a colegilor mei din Partidul Ecologist Român, vineri mi-am depus candidatura la Primăria Craiova. Am intrat în acea clădire pentru a doua oară în opt ani, de când am părăsit instituția și nu pot să spun că am fost complet lipsit de orice emoții. E totuși instituția pe care am condus-o opt ani și pe care am iubit-o din tot sufletul. Da, inima mi-a fost puțin strânsă să revăd această clădire. Și oamenii, cei care au avut curaj să iese din birouri să mă salute. Vreau să readuc acea stare de spirit care a dominat la un moment dat această primărie și acest oraș, oamenii să vină cu drag la serviciu, să nu mai fie stresați, să-i scot din această depresie în care au căzut unii dintre ei în ultima vreme. Unii. Alții probabil jubilează, alții care au fost aduși de alți foști primari ai Craiovei, au trăit bine.
Am intrat în această bătălie electorală pentru că iubesc Craiova și vreau să redau Craiova craiovenilor, să o scap de clanurile care au ajuns să facă legea. Vreau să fac un oraș frumos, curat, sigur, strălucitor, un oraș care să poată rivaliza cu orice mare capitală europeană. Cândva, acest oraș a fost al doilea din țară după București, vreau să redevină iar ce a fost odată. Munca în primărie nu este ușoară, dar știu ce înseamnă. În secunda doi când intru în Primărie, mă apuc să muncesc. Nu orbecăi vreo doi ani prin instituție să văd care în ce birou este și cum se mișcă hârtiile. Am experiența mandatelor anterioare, am determinare, pot, vreau și știu ce am de făcut. Le spun oamenilor să iasă din case și, pe 27 septembrie, să vină la vot. Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot. Oameni buni, mergeți la vot, nu pentru a-l vota pe Solomon, votați pe cel care credeți că va face ceva pentru acest oraș, dar votați!”
Ecologiștii craioveni au depus ieri și liste complete pentru consiliul local Craiova.