Solomon are voie să zboare în ţările calde

Copy of solomon unpr candidaturi 037 Solomon are voie să zboare în ţările calde poze

Proaspăt ales senator de Dolj, la a treia strigare, ex-primarul Craiovei Antonie Solomon  mai are un motiv de bucurie: a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara. 

“Minunea” s-a produs în două tranşe, în instanţele de judecată gălăţene, în toiul campaniei electorale. când Solomon îşi căuta mandatul de senator prin Craioviţa Nouă.

Înlăturarea interdicţiei de a părăsi ţara a fost dispusă de Tribunalul Galaţi, instanţa unde Solomon este judecat încă din 2010 pentru fapte de corupţie, în şedinţa din 8 noiembrie 2012. “Admite cererea formulată de către inculpatul Solomon Antonie. În temeiul art. 139 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune revocarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, instituită faţă de inculpatul Solomon Antonie prin încheierea de şedinţă pronunţată de Tribunalul Galaţi la data de 08.07.2011, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1244/R/21.07.2011 a Curţii de Apel Galaţi. La data rămânerii definitive a prezentei încheieri, măsura dispusă va fi comunicată instituţiilor prevăzute la art. 145 alin. 21 Cod de procedură penală, precum şi Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor”, precizea soluţia judecătorilor gălăţeni.

Decizia Tribunalului Galaţi a fost atacată cu recurs de procurorii DNA, recurs respins însă, ca nefondat, de Curtea de Apel Galaţi, la sfârşitul lunii trecute. “Solutie: Respinge ca nefondat recursul declarat de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – DNA – Serviciul Teritorial Galaţi împotriva încheierii de şedinţă din 08.11.2012 a Tribunalului Galaţi, dosar 6618/121/2010. În baza art. 192 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în recurs rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, precizează soluţia adoptată de magistraţii gălăţeni pe 28 noiembrie.