Șoc: Tatăl EBEI îi numără „experiențele” lui Manda și crede că nu e potrivit la Buget

m base solo limba Șoc: Tatăl EBEI îi numără „experiențele” lui Manda și crede că nu e potrivit la Buget poze

Traian Băsescu a ieșit azi la rampă să conteste numirile făcute de Victor Ponta pentru posturile de ministru delegat pentru Buget și ministru al Culturii. 

Șeful statului i-a acordat o atenție specială liderului PSD Dolj Claudiu Manda, propunerea premierului pentru Buget. Într-o intervenție fără complexe, Băsescu s-a referit la experiența nu îndeajuns de „complexă” a lui Manda, care, pe lângă, onorabila de altfel, experiență la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, se poate totuși lăuda că și-a tocit coatele zece ani prin Parlament, la comisia de Buget-Finanțe mai precis, cea chemată să dea aviz actelor normative cu impact bugetar, precum și tuturor miniștrilor de finanțe care sau perindat pe la Palatul Victoria din 2004 încoace. Adică un for în case se discută totuși despre Buget, nu despre „branconieri”, „succesurile” pescarilor din Marea Nordului, ori despre ce bine-ar fi să fie bine în Orientul Mijlociu.

Traian Băsescu l-a taxat pe Manda fără remușcări, de parcă nici Traian Igaș n-a mâncat nici a „ți-a dorit suflețelul soț șef la SIE” gura nu-i miroase, umplând de respect cu această ocazie și Parlamentul, mai precis mai sus pomenita comisie de buget-finanțe a Camerei Deputaților, care în viziunea prezidențială nu se ocupă decât de bani de zugrăveli și de biserici.

„Apelul meu e ca domnul premier să se uite către alţi tineri, avem riscul uriaş să decredibilizăm promovarea tinerilor în Guvern. Transmit public rugămintea ca până marţi-miercuri poate se gandeste la alte soluţii, care să fie reprezentative pentru Guvern. Eu sunt de acord cu promovarea tinerilor şi am făcut-o, au confirmat cea mai mare parte dintre ei. Mi se pare nepotrivită desemnarea de la Buget. Cred ca domnul Manda nu e potrivit pentru această funcţie. Cea mai complexă experienţă a domnului Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ori, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult. Justificarea că domnul deputat a funcţionat în Comisia de buget-finanţe nu e suficient. Acolo nu se discută filosofia bugetară, nu se discută priorităţile, acolo se mută cel mult bani de-o biserică, de un podeţ, bani de zugrăvit o şcoală. Încerc să-mi imaginez discuţiile cu FMI, UE, BM cu cei doi miniştri unul lângă altul, doamna Petrescu încercând sa acopere golul de la CAS şi problema MTO cu sufletul, iar domnul Manda încercând să rezolve problema deficitului bugetar cu experienţa de la Casa de cultură a studenţilor din Craiova”, a spus Traian Băsescu, în intervenția televizată de azi.