Simona Moise, numită subprefect de Dolj, după o carieră „fulminantă” de funcționar public de o săptămână încheiată

simona moise unpr Simona Moise, numită subprefect de Dolj, după o carieră „fulminantă” de funcționar public de o săptămână încheiată poze

UNPR Dolj își impune primul om la vârful administrației județene, o dată cu numirea consilierului județean Simona Moise în funcția de subprefect de Dolj, în locul defunctului Ionel Ciobotea.

Guvernul a adoptat azi două hotărâri referitoare la funcția de subrefect de Dolj, una „privind constatarea încetării de drept a raportului de serviciu al domnului Ciobotea Ionel, subprefect al județului Dolj”, cealaltă „privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Dolj de către doamna Moise Simona”.

Simona Moise este detașată la prefectură de peste drum, de la primăria Craiova, unde a apucat să servească municipalitatea ca funcționar public, în așteptarea hotărârii de guvern de numire, o săptămână încheiată.

Consilierul județean al UNPR a câștigat concursul organizat de primărie pentru un post în cadrul Direcției Juridice, la sfârșitul lunii august, intrând în pâine la începutul acestei luni. A fost probabil singura ocazie din istoria administrației craiovene în care un doctor în economie, și consilier județean pe deasupra, a candidat pentru un post de jurist la primăria Craiova.

Metoda angajării in extremis ca funcționar public, în așteptarea unui post de prefect/subprefect nu e nouă, la ea apelând în trecut atât liberalul Marius Deca, dar și pedeliștii Eugen Georgescu și Cristi Șovăilă, angajatorul fiind, după caz, APIA, primăria Craiova, sau ministerul Turismului condus de Elena Udrea.

Mai trebuie spus că hotărârea de Guvern a venit taman la țanc, o întârziere de o săptămână punând-o pe Simona Moise în situația de a da explicații la ANI, pentru ocuparea în același timp funcției de consilier județean și a poziției de funcționar public.