Simona Halep a dezvăluit de ce s-a despărțit de Darren Cahill

 

Despărțirea dintre Simona Halep și Darren Cahill a venit neașteptat, dar sportiva noastră a dezvăluit motivele care au dus la această decizie.

Fosta lideră mondială a afirmat că relația dintre ea și australian s-a uzat, iar faptul că Darren trebuia să stea departe de familie pentru o perioadă mare de timp a contat de asemenea.

 

“Au fost şase ani frumoşi, plini, doar că relaţia profesională s-a întrerupt, a fost un an greu din 2020 încoace, el nu a ajuns acasă deloc în 9 luni de zile, acum trebuia să stea pentru off-season. Cred că s-a uzat puţin relaţia profesională şi am hotărât de comun acord să ne oprim”, a spus Simona, potrivit Telekom Sport.

 

De asemenea, Simona a precizat că relația dintre ea și Darren rămâne în continuare bună.

 

“A ajuns la sfârşit relaţia, mi-a părut rău, am avut un gol în stomac, la fel şi el, dar suntem prieteni foarte buni şi mă bucur că am avut ocazia să câştig un prieten”, a adăugat aceasta.

 

Simona va fi antrenată de Daniel Dobre și Adrian Marcu

 

Fără Darren Cahill, Simona va continua cu Daniel Dobre, care făcea deja parte din echipă, și cu Adrian Marcu, nou cooptat.

 

Simona va disputa următorul turneu începând cu 6 octombrie, la Indian Wells, iar în acest an va mai juca la Kremlin și Transylvania Open.

 

Dar marele obiectiv din perioada următoare este Australian Open 2022, turneu în care Simona este a șaptea favorită, conform cotelor din secțiunea pariuri online NetBet. Simona are cota 15.00, în timp ce mai bine decât ea sunt văzute Ashleigh Barty (cota 6.00), Naomi Osaka (cota 6.00), Emma Răducanu (cota 8.00), Aryna Sabalenka (cota 11.00), Iga Swiatek (cota 12.00) și Garbine Muguruza (cota 13.00). Aceste cote sunt disponibile la NetBet, operator pe platforma căruia utilizatorii mai au la dispoziție peste 2.000 de jocuri de la cei mai tari furnizori, table online pe bani reali, jocuri de poker, loterii internaționale și multe altele.

 

Simona Halep îl vede pe Darren Cahill alături de Emma Răducanu

 

Simona a menționat că îl vede pe Darren Cahill în funcția de antrenor al Emmei Răducanu, jucătoarea care a cucerit lumea tenisului și a câștigat US Open 2021.

 

Emma Răducanu și-a demis antrenorul și a anunțat că vrea un nume mai experimentat și mai obișnuit cu circuitul WTA.

 

“Mi se pare o variantă bună pentru Darren, e o fată extraordinară, are un potenţial mare pentru a câştiga şi alte turnee de Grand Slam. Cred că se va odihni puţin (n.r. Darren Cahill), apoi cred că va fi cu altcineva. Oricum, nu cred că vom fi vreodată adversari, vom rămâne prieteni pentru totdeauna”, a conchis Simona, citata de Telekom Sport.

 

Presa internațională a scris deja despre posibilitatea ca Darren Cahill să fie următorul antrenor al Emmei Răducanu. În plus, și jucătoarea cu origini românești este o mare admiratoare a australianului.

 

Simona și Darren, o relație de succes

 

Colaborarea dintre Simona Halep și Darren Cahill a început în 2015. Pe atunci, Simona făcea parte din programul Adidas, companie care i-a dat acces la un antrenor de top precum Darren.

 

Din 2016, cei doi au decis să aibă o colaborare permanentă, iar impactul australianului s-a simțit rapid în jocul sportivei noastre.

 

După mai multe provocări, Simona avea să câștige Roland Garros în 2018, un eveniment major la acel moment, dar la finalul acelui an Darren a anunțat că vrea să stea departe de tenis timp de un an.

 

Ulterior, la finalul lui 2019, australianul a revenit în echipă, însă în toamna acestui an Simona a decis să pună punct colaborării. Cei doi rămân însă într-o relație foarte bună.