SIF Oltenia, mai multe actiuni la Antibiotice Iasi

 bani 2 SIF Oltenia, mai multe actiuni la Antibiotice Iasi poze

Luni, 14 noiembrie 2016, SIF Oltenia si-a marit pachetul de actiuni detinut la firma romaneasca Antibiotice Iasi, achizitionand un numar de 625.000 de actiuni. Suma scoasa din visterie de catre SIF Oltenia a juns la pragul de 322.500 lei, pretul pe o unitate fiind tranzactionat cu suma de 0,516 lei. Prin aceasta miscare, compania olteneasca a reusit sa isi creasca valoarea actiunilor detinute deja la Antibiotice Iasi (13,5%) cu un procent de 0,1%. De mentionat ca, actionar majoritar al faimoasei firme producatoare de medicamente este Ministerul Sanatatii care detine un procent de 53% din actiunile existente. Potrivit rezultatelor financiare puse la dispozitie de catre Bursa de Valori Bucuresti, valoarea veniturilor din vanzari, inregistrata in primul semestru de Antibiotice Iasi, a fost de 143.8 milioane lei, in crestere cu un procent de 9% față de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit informatiilor puse la dispozitie de catre Antibiotice Iasi, cota de piata, la capitolul unguente, a fost de 27,8%, la capitolul supozitoare – 42,3%, iar la capitolul unitati terapeutice valorificate pe forma de administrare pulberi injectabile – 75,7%. Aceasta a reusit sa devina principalul producator de medicamente generice destinate consumului in spitale, veniturile din vanzari crescand cu un procent de 9% comparativ cu semestrul I al anului 2015, in timp ce profitul brut s-a majorat cu 13%, iar profitul de exploatare cu 10%.

Daca sunteti decisi sa faceti parte din categoria celor care tranzactioneaza actiuni la Bursa de Valori si sa va investiti resursele financiare in capitalul celor de la Antibiotice Iasi trebuie sa va alegeti cu mare grija firma de brokeraj la care veti apela. Din pacate, in Romania, la acest capitol, exista asa zisi brokeri care se comporta ca in Vestul Salbatic si nu rateaza ocazia in identificarea de clienti naivi si neinformati, tocmai buni sa fie trasi in piept.Va vom prezenta cateva sfaturi in cele de urmeaza de care ar trebui sa tineti cont pentru a evita sa intrati in vizorul escrocilor care activeaza pe piata de acest gen. La capitolul verificari, nu uitati sa bifati: daca firma este autorizata, daca au informatii detailate pe site-urile si suna-ti inapoi pentru a confirma ca este vorba despre firma autorizata pentru care faceti cercetarile ci nu o firma fantoma.

Daca doreti sa va extindeti aria de investitii puteti apela  la firmele de brokeri de la nivel international, una fiind compania IG. Cu o experienta in domeniu de peste 40 de ani, aceasta a dovedit, de-a lungul timpului, ca poate sa fie de un real folos jucatorilor pe piata bursiera. Acestia sunt prezenti pe cinci continente, in 17 tari, avand peste 125.000 de clienti activi la nivel mondial. Profesionalismul si implicarea de care dau dovada cei de la IG, precum si respectul fata de clienti se vede si in afisarea la vedere a tarifelor si comisioanelor  percepute. Nu uitati este foarte important acest aspect in momentul in care va hotarati sa relationati cu o firma de brokeri.