Și, totuși, câți primari mai rămân în PNL Dolj? Răspuns: Patru spre cinci!

manda enea psd pnl primari.jpg 1 Și, totuși, câți primari mai rămân în PNL Dolj? Răspuns: Patru spre cinci! poze

Deși conducerea liberală nu admite la nivel oficial existența unui val de aleși locali care să facă pasul din partid spre PSD, luați unul câte unul peneliștii admit că primarii din județ rămași în partid poate fi numărat pe degetele de la o mână.

Totul a început cu „Lotul Enea”, un grup de 11 primari liberali care își declarau în primăvară susținerea pentru continuitatea USL, fără a-și da, formal, demisia din partid.

Iată lista:

1. Cristiana Antonie – Bistreţ

2. MIrcea Guţă – Calafat

3. Nicu Vintilă – Poiana Mare

4. Gogu Mungiu – Ciupercenii Noi

5. Iulian Bîlteanu – Desa

6. Puiu Calafeteanu – Pleniţa

7. Ionel Răcăreanu – Brădeşti

8. Sorin Bitoleanu – Fărcaş

9. Mari Bojin – Măceşu de Jos

10. Dumitru Marcu – Goicea

11. Florel Neacşu – Gighera

Din informațiile parvenite din tabăra social-democraților, toți cei 11 au semnat deja cu PSD, cu excepția primarului din Calafat, Mircea Guță, care s-a declarat independent.

Celor de mai sus li s-au alăturat în ultimele zile alți doi edili liberali: cel de la Afumați – Belu Marian și cel din Seaca de padure – Săndică Osiac.

Alți tri primari aleși din partea PNL în 2012 au părăsit formațiunea, optând însă nu pentru PSD, ci pentru o altă formațiune. Este vorba de edilii din Radovan – Aurică Cîrstianu, Perisor – Mariana Chipirlin și Caraula – Ştefan Vancea. Aceștia vor opta cel mai probabil tot pentru statutul de independenț de vreme ce PLR, formațiunea spre care tind, nu s-a înființat încă oficial.

Așa că, la ora actuală, numărul primarilor pe care mai contează mai marii filialei județene a PNL este de „patru spre cinci”. Cu patru „cerți”: Silistea crucii – Laurenţiu – Adrian Sandu, Dranic – Marian-Dănuţ Andrei, Galicea Mare – Florel Catană și Apele Vii – Augustin Stanciu, iar unul aflat încă în stadiul de delibeare: Gheorghe Gună de la Giubega.

De cealaltă parte de ACL, pedeliștii se așteaptă să-și păstreze între 15 și 18 din cei 28 de primari obținuți la alegerile locale din 2012. Așa că PNL și PDL se pregătesc să reediteze și la capitolul primari „paradoxul fuziunii” din consiliul local Craiova, unde înainte de fuzine aveau 10 consilieri, după fuziune mai au 5. Și numărul de edili șefi e posibil să scadă la jumătate din câți aveau cele două partide împreună în primăvara acestui an.