Sfântul Irodion, prăznuit la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare

poza procesiune cu icoana Sfantului Irodion la Spitalul de Psihiatrie Sfântul Irodion, prăznuit la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare  poze

Sfântul Cuvios Irodion a fost prăznuit duminică, 3 mai, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, al cărui Ocrotitor spiritual este. Cu acest prilej, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica cu hramul “Sfântul Irodion de la Lainici”. În cadrul evenimentului religios a avut loc o procesiune cu icoana Sfântului Ocrotitor, cu plecare de la paraclisul „Sfântul Vasile cel Mare” până la biserica spitalului, la care au participat cadre medicale, pacienţi şi alţi credincioşi. ”Azi, în duminica a IV-a după Învierea Domnului și în ziua de prăznuire a Sfântului Irodion de la Lainici, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, am săvârșit împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfânta Liturghie la Biserica Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, așezământ care ii poate numele celui numit de către Sfântul Calinic ”Luceafărul de la Lainici”. Mare rugător, cu profundă vocație monahală și fine trăsături pedagogice, Sfântul Irodion s-a arătat pilda de virtuți alese încă din timpul vieții, dar și acum, rămâne un reper solid pentru noi toți”, a subliniat părintele Constantin Mladin, inspector social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.
Sfântul Irodion de la Lainici, canonizat în anul 2011, a fost declarat un an mai târziu Ocrotitor al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii medicale.