Seniorii Craiovei, sărbătoriți de comunitate

 

afis seniori 2019 206x300 Seniorii Craiovei, sărbătoriți de comunitate poze

 

          Cu ocazia zilei de 1 octombrie, când se sărbătoreşte la nivel internaţional Ziua Persoanelor Vârstnice şi Ziua Muzicii, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova susţine marți, 01 octombrie 2019, ora 18.00, un concert de bijuterii muzicale, sub bagheta maestrului Alexandru Iosub, personalitate artistică de primă linie, apreciată în egală măsură de public şi de specialişti.

Fiind o zi în care se promovează toate genurile muzicale, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Craiova, organizatorul evenimentului, invită publicul în partea a doua a concertului să asculte pagini de mare popularitate alături de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” şi de soliştii săi, Constantin Enceanu, Ciri Mayer, Lavinia Bîrsoghe, sub conducerea muzicală a lui Cristi Pîrlea, coregrafia fiind semnată de Ionel Garoafă.

Evenimentul va avea loc marți, 1 octombrie 2019, începând cu ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” Craiova. Accesul este gratuit și se va face, în limita locurilor disponibile, pe bază de invitaţii, care pot fi procurate de sărbătoriți (persoane cu vârsta de peste 60 de ani) de la agenţia de bilete a Filarmonicii Oltenia, între orele 10:00 şi 18:00, Calea Unirii nr. 16, telefon 0251 414 698.

 

De ziua lor, seniorii Craiovei sunt invitați și la Complexul Water Park, obiectiv al Primăriei Craiova, pentru a beneficia de facilitățile celui mai mare complex de agrement din Oltenia. Astfel, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sunt așteptate în zilele de 4,5 și 6 octombrie 2019, la Water Park Craiova, între orele 10.00 – 20.00. Intrarea va fi gratuită pentru seniori, pe baza cărții de identitate.

Manifestările dedicate persoanele vârstnice includ, în acest an, și sesiuni de informare și promovare a activităților din cadrul proiectului Îmbătrânirea activă, o șansă pentru o viață demnă – proiect POCU 436/4/4/127706, derulat de către Direcția de Asistență Socială Craiova, în perioada 24 mai 2019 – 23 aprilie 2022. În cadrul acestui proiect se va înființa Centrul de zi – Clubul Seniorilor, care va răspunde nevoilor a 170 de persoane vârstnice din Municipiul Craiova, spațiu modern de relaxare și socializare dedicat stimulării intercomunicării și readucerii acestei categorii de persoane în viața socială pro-activă. Pentru mai multe detalii, persoanele interesate se pot adresa Direcției de Asistență Socială Craiova, cu sediul în str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8 parter, telefon – 0251. 437.617.

 

De un program special vor beneficia, în perioada 07-08 octombrie și seniorii care sunt găzduiți de Căminul pentru persoane vârstnice Craiova. Pentru 45 dintre aceștia, conducerea Căminului organizează o excursie la mănăstirile din județul Gorj.

 

          Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor. “Societățile trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Acest lucru este cu atât mai important în timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații”, subliniază reprezentanta ONU.

 

          În ziua de 1 octombrie a fiecărui an, începând cu 1975, este celebrată şi Ziua Internațională a Muzicii, pentru a promova toate genurile artei muzicale şi a pune în valoare importanţa muzicii în viaţa de zi cu zi şi în crearea unui climat armonios la nivel social. Propunerea de a dedica o zi muzicii a fost făcută de renumitul violonist și muzicolog Yehudi Menuhin, cel mai strălucit elev al compozitorului George Enescu.

 

 

 

Serviciul Imagine

Primăria Craiova