Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi-a donat indemnizaţia

chitanta mario 300x190 Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi a donat indemnizaţia poze

Senatorul PNL de Dolj, Mario Ovidiu Oprea, şi-a donat indemnizaţia de parlamentar  Asociaţiei Up-Down România. Politicianul a declarat în nenumărate rânduri că este un susţinător al voluntaritului, dorind să se implice activ în problemele persoanelor  cu Sindromul Down. Oprea susţine că doreşte ca exemplul său să fie urmat şi de alţi colegi parlamentari.

“Peste câteva zile, mai precis, pe 20 martie, se implineşte un an de când am lansat apelul privind importanţa voluntariatului în societatea românească. Tot în acea perioadă am ales să sprijin fără nicio obligaţie demersurile Asociaţiei Up Down România, înţelegând că nu putem evolua într-o ţară în care discriminarea şi marginalizarea individului este un fenomen întreţinut. Nu formarea unei „zone de carantină” este soluţia. Mi-am luat public angajamentul să contribui la îmbunătăţirea legii care nu avantajează persoanele cu Sindromul Down şi m-am aliat, graţie oamenilor deosebiţi pe care i-am întâlnit la această asociaţie, împotriva abandonării nou-născuţilor cu această maladie. Am ales să susţin lupta pentru o viaţă independentă pe care o merită.

În virtutea promisiunilor făcute, în virtutea respectului pe care îl datorăm celor de lângă noi şi în virtutea acelei solidarităţi care nu înseamnă doar o asociere în vremuri grele, am decis să-mi donez indemnizaţia Asociaţiei Up-Down România. Sunt convins că această contribuţie nu înseamnă totul în raport cu necesităţile acestor copii speciali. Dar este un gest care poate motiva. Si, sper, un exemplu pe care colegii şi prietenii mei îl pot urma. Aş dori să subliniez că donaţia pe care am făcut-o nu are implicaţii politice, nu susţine vreun interes şi nu condiţionează pe cineva. Este un gest pe l-am găsit necesar, nu de dragul unei competiţii între generozităţi. Este o alegere care cred că îmi justifică rostul uman, care întotdeauna va fi independent de o funcţie. Şi, cu siguranţă, mi-a adus satisfacţia de a mă număra printre cei care consideră că responsabilitatea şi implicarea sinceră sunt cele mai puternice arme atunci când vrem să schimbăm ceva în bine”, a decarat Oprea.