Semne bune anul are la Filiaşi. Proiect de 5 milioane pentru Răcarii de Sus

nicolae stancioi Semne bune anul are la Filiaşi. Proiect de 5 milioane pentru Răcarii de Sus poze

Proiectul pentru realizarea sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare din satul Răcarii de Sus, aparţinător de oraşul Filiaşi, a primit undă verde de la Bucureşti. 

Investiţia, care se ridică la peste 5 milioane de lei noi, va fi suportată în proporţie de 89,99 la sută de autorităţile centrale, respectiv de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice prin Administraţia Fondului de Mediu, aceasta contribuind cu 4,56 milioane de RON (45, 6 miliarde de lei vechi), restul de 10, 01 la sută urmând a fi asigurate de a bugetul local al oraşului.

filiasilucrariapacanalizare.jpg 2 Semne bune anul are la Filiaşi. Proiect de 5 milioane pentru Răcarii de Sus poze

Aleşii locali din Filiaşi au primit vestea la finele anului trecut, când au fost şi convocaţi de altfel în şedinţă extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai investiţiei în urma refacerii studiului de fezabilitate, precum şi cota de cofinanţare ce trebuie asigurată din vistieria locală.

“Este vorba de un proiect pentru sistemul de canalizare şi staţia de epurare din satul Răcarii de Sus pe care noi l-am depus încă din 2010, fiind declarat eligibil, dar fără finanţare. Acum, după veştile pe care le-am primit de la minister, sperăm să dăm drumul la licitaţie în primăvara acestui an şi, după obişnuitele contestaţii şi tergiversări, să putem începe lucrările în toamna anului 2014. Este un sprijin important pe care îl primim, pentru că municipalitatea nu ar fi putut susţine prin forţe proprii un asemenea proiect”, a declarat primarul oraşului Filiaşi, Nicolae Stăncioi.

Filiaşiul figurează cu o sumă consistentă şi în Masterplanul judeţean de apă şi canalizare derulat de Compania de Apă Oltenia, lucrările începând pe mai multe străzi din oraş în vara anului trecut.