Seminarul Teologic din Craiova, locul I pe ţară la Olimpiada de Limbi Clasice

Cristian Olaru locul I pe tara la Greaca Veche Seminarul Teologic din Craiova, locul I pe ţară la Olimpiada de Limbi Clasice poze

Doi elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au fost clasaţi pe locurile I şi II la Olimpiada Naţională de Limbi Clasice, disciplina Limba Greaca Veche, care s-a desfăşurat în perioada 5-7 aprilie la Braşov.

Cristian Olaru, din comuna doljeană Scaeşti, elev în clasa a IX-a la Seminarul Teologic din Craiova, a obţinut locul I dar şi premiu special la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Clasice, disciplina Limba Greaca Veche, în timp ce colegul său, Emanuel Nicola, clasa a IX-a, a fost clasat pe locul II. “Elevii din cadrul seminarului au participat la olimpiadă având binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Rezultate obţinute reprezintă o performanţă, o bucurie pentru întreg colectivul Seminarului Teologic. Ne bucurăm nespus pentru reuşita elevilor noştri”, a declarat Cristina Maria Truşcă, profesor la disciplina Limbi Clasice, Seminarul Teologic din Craiova, fiind şi îndrumătorul celor doi elevi. Cristian Olaru, cel care a adus Seminarul Teologic din Craiova pe locul I din ţară, spune că acest premiu îl motivează să participe şi pe viitor la concursuri, ca reprezentant al seminarului din Bănie. “Fiind în primul an de studiu la seminar, este pentru întâia oară când m-am înscris la Olimpiadă. A fost o reuşită, m-a ajutat Dumnezeu să mă întorc în Craiova cu acest premiu. Le mulţumesc domnilor profesori pentru că ne-au susţinut, ne-au încurajat şi pentru că au avut încredere în noi”, a mărturisit olimpicul.