Şefii USL – întâlnire de pregătire a referendumului. Prioteasa: “e dreptul fiecăruia dintre noi de a se prezenta la vot”

voicu prio olguta Şefii USL   întâlnire de pregătire a referendumului. Prioteasa:  e dreptul fiecăruia dintre noi de a se prezenta la vot poze

Conducerile reunite ale organizațiilor județene ale PSD, PNL și PC Dolj s-au întâlnit, miercuri, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova cu primarii, aleșii locali și județeni și parlamentarii Uniunii Social Liberale pentru a pune la punct ultimele detalii ale referendumului de demitere al președintelui suspendat Traian Băsescu.

„Stabilisem de mult timp să ne întâlnim având în vedere că este ultima săptămână de campanie și trebuiau stabilite câteva lucruri interne, dar mai ales în lumina celor apărute în ultimele zile și mă refer aici la hotărârea lui Traian Băsescu și a PDL de a nu se prezenta la vot.

Ne-am pus de acord cu aceste ultime amănunte legislative privind organizarea referendumului de duminică, pentru că așa cum se știe Curtea Constituțională a validat ieri (marți) decizia privind stabilirea orarului de vot în ziua de 29 iulie, în sensul desfășurării votului până la ora 23.00.

Tot ceea ce le-am spus colegilor noștri a fost de a-și respecta rangul și să se lupte la referendum așa cum au făcut-o pentru ei în alegerile locale. Este o luptă foarte aprigă, a întregului popor pentru că în definitiv Traian Băsescu și-a dorit să se întoarcă la popor, iar acum anunță că nu-și mai dorește să se întâlnească cu poporul.

Doljul și Oltenia este un bazin foarte puternic al USL și le-am spus colegilor noștri că trebuie să se bată foarte tare pentru un scor bun, astfel încât, dacă este nevoie, să putem acoperi prin prezența noastră și alte zone unde poate prezența la vot nu va fi la fel de bună. Trebuie să se implice toată lumea cu toată forța.

Boicotul PDL și al lui Traian Băsescu privind participarea la referendum este un fapt despre care eu nu am cunoștință să se mai fi întâmplat în vreo altă țară europeană. Este împotriva Constituției, pentru că e dreptul fiecăruia dintre noi de a se prezenta la vot, ori dacă cineva îi impietează acest drept este pasibil de pedeapsă.

Rugămintea mea este ca toți să se prezinte la referendum și să voteze ceea ce vor să voteze. Sigur că mi-ar plăcea să voteze DA la referendum, dar cel mai important este ca oamenii să se prezinte la vot

Pe 29 iulie, indiferent de opțiunea și simpatiile politice pe care fiecare dintre noi le are, mă aștept ca prezența la vot să fie mare, în ciuda boicotului și al îndemnului de a nu respecta legea, pe care PDL le propune românilor”, a declarat președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.

La întâlnirea USL, organizată la Filarmonica „Oltenia”, au mai participat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, președintele PNL Dolj, Mihai Voicu, președintele PC, Iulian Bucur, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali.

BIROUL DE PRESĂ