Şedinţă de pomină la CLM. Olguţa e la balcon, jos a început războiul: consilierii locali au luat la purecat regiile

clm craiova 019 Şedinţă de pomină la CLM. Olguţa e la balcon, jos a început războiul: consilierii locali au luat la purecat regiile poze

Situaţiile financiare anuale ale RAT Craiova şi ale Regiei de Termoficare nu au fost votate de consilierii locali craioveni. 

Proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei au stârnit discuţii furibunde în consiliul local. Aleşii locali ai USL şi PDL i-au luat la rost pe directorii de regii.

clm craiova 021 Şedinţă de pomină la CLM. Olguţa e la balcon, jos a început războiul: consilierii locali au luat la purecat regiile poze

Pesedistul Florentin Tudor a dat citire unui raport de control al DGFP Dolj cu privire la autobuzele second-hand cumpărate pentru regia locală de transport, din care reiese că vehiculele au în documentele de achiziţie trei proprietari diferiţi.

clm craiova 016 Şedinţă de pomină la CLM. Olguţa e la balcon, jos a început războiul: consilierii locali au luat la purecat regiile poze

Marian Teodorescu, director economic al RAT şi director general la vremea achiziţiei, îi asigură pe consilieri că nu a fost nimic în neregulă cu achiziţia. “Organele statului ne-au verificat, dacă era ceva în neregulă vă daţi seama că nu mai eram aici”, spune Teodorescu.

La şedinţa extraordinară a CLM aistă şi candidatul USL la primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, care urmăreşte ostilităţile de la balcon. “Am venit la dezbaterea situaţiilor financiare ale regiilor, să vedem ce preluăm după 10 iunie, dar văd că directorii mint în continuare”, spune Olguţa.

Consilierii UNPR au părăsit sala după ce pesediştii şi cei de la USL au înteţit tirul asupra regiilor şi au amintit din nou de lipsa primarului.

Situaţiile financiare pe 2011 ale celor două regii au picat la vot, înregistrându-se 16 abţineri şi un singur vot pentru.