Şedinţa Consiliului Local Municipal, anulată de protestul consilierilor PSD

m consilieri psd Şedinţa Consiliului Local Municipal, anulată de protestul consilierilor PSD poze

Şedinţa legislativului local de astăzi nu s-a mai ţinut după ce pesediştii au părăsit sala în semn de protest faţă de “atitudinea dispreţuitoare” a lui Solomon. 

Consilierii social-democraţi au părăsit sala de şedinţe a CLM, acuzând lipsa primarului de la întrunirea şi convocarea consilierilor “de urgenţă” pentru dezbaterea unor proiecte ce puteau fi adoptate bine-mersi şi în şedinţa ordinară a CLM. La scurt timp au plecat şi reprezentanţii UNPR, aşa că şedinţa nu a mai putut avea loc, din lipsă de cvorum.

Ulterior, aleşii social-demovcraţi şi-au justificat gestul printr-un comunicat de presă.

“Organizația Municipală Craiova a Partidului Social Democrat consideră că primarul Antonie Solomon a înțeles să-și sfideze alegătorii din nou, prin absența de la „ședința extraordinară” pe care el însuși a convocat-o. Este pentru a patra oară consecutiv când primarul Craiovei lipsește de la întrunirile legislativului local.
Considerăm că cele șapte puncte aflate pe ordinea de zi sunt chestiuni care se puteau dezbate fără niciun fel de problemă în ședința ordinară a consiliului local de peste două săptămâni. Credem că nici votul pentru aprobarea situaţiilor financiare pe anul 2011, nici cel pentru aprobarea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova, aferentă trimestrului I al anului 2012, nici rectificarea bugetului general consolidat al municipiului Craiova, nici măcar plata datoriilor către eterna firmă Delta nu îi confereau ședinței de astăzi caracterul „de urgență”.
Consilierii PSD Craiova își exprimă dezacordul față de astfel de atitudini neprincipiale care pot fi interpretate ca fiind disprețuitoare la adresa locuitorilor de la care Antonie Solomon își dorește în continuare votul pentru un nou mandat”, precizează comunicatul organizaţiei municipale a PSD.