Sculpturi în lemn și piatră ocupă joi foaierul Teatrului Colibri

afis Laura Sculpturi în lemn și piatră ocupă joi foaierul Teatrului Colibri poze

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova vernisează joi, 29 noiembrie 2018, la ora 18:00, expoziția de sculptură „Neterminata II“, semnată Virgil Pumnea, o expoziție cu lucrări în lemn și piatră care continuă ideea plasticianului craiovean de reprezentare a „femeii în crucificările noastre oficiale“.

 

Virgil Pumnea declara în urmă cu 9 ani, la prima expoziție Neterminata, deschisă atunci la Tradem și însoțită de muzica Tatianei Stepa: „Este vorba despre un duet într-un dialog despre Femeia pe care am crucificat-o, o crucificăm şi din nefericire o vom crucifica mereu“. (adevarul.ro – 24 octombrie 2009).

 

Curatorul expoziției „Neterminata II“ este muzeograful Lucian Rogneanu.

 

Virgil Pumnea a început să expună la mijlocul anilor ’90, în Craiova, în Galeriile Vollard, reamintindu-i de fiecare dată cu recunoștință pe cei care l-au „băcit“: pictorul Mircea Gheorghiu și sculptorul Marcel Voinea. Lucrările lui Virgil Pumnea s-au mai reunit în timp pe simezele Galeriei „Mircea Faria“, la Prefectura Dolj, la Mitropolia Olteniei, la Primăria Craiovei, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, la Galeria Fondului Plastic Aiud, la Biblioteca Judeţeană Constanţa.

 

La începutul anilor 2000 era invitat să expună la Chicago, în Statele Unite ale Americii, la „Around the Coyotes Arts Festival“, creații semnate de sculptorul craiovean regăsindu-se și în colecții particulare în Europa, în fosta Iugoslavie, în Ungaria, Franţa, Germania, Norvegia, Italia.  În 2009, deschide prima expoziție sub genericul Neterminata, iar în 2015 participă cu lucrarea „Primăvara noastră“ la Simpozionul Internațional de Sculptură în Piatră de la Craiova, „Drumuri brâncușiene“ – ediția a III-a.