Școala de vară “Constantin Brâncuși”la Biblioteca Aman

 biblioteca aman Școala de vară “Constantin Brâncuși”la Biblioteca Aman poze

 

 

Miercuri, 12 iulie, începând cu orele 16.00, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” găzduiește un atelier tematic în cadrul Școlii de vară “Constantin Brâncuși”, program desfășurat de Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universității din Craiova.

Participanții, studenți proveniți din țări precum Italia, Bulgaria, Polonia și Rusia, sunt așteptați la bibliotecă pentru vizionarea lungmetrajului Carol I – Un destin pentru România, o producție 2009, în regia lui Sergiu Nicolaescu, în rolurile principale: Marina ProcopieAndreea Măcelaru Șofron,Sergiu Nicolaescu.

De asemenea, în cadrul aceluiași atelier, se va desfășura conferința cu titlul O istorie a românilor în secolele XIX-XX, prelegere pe care o va susține prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean, Decanul Facultății de Științe Sociale.   „Atelierele Școlii de vară continuă la Biblioteca Aman și le propunem studenților vizionarea filmului Carol I – Un destin pentru România, un documentar istoric și de asemenea o conferință inedită despre istoria românilor din secolele XIX-XX. Ne bucurăm de colaborarea fructuoasă pe care o desfășurăm cu Departamentul de Limbi Moderne din cadrul Universității din Craiova și sperăm că prin temele propuse în cardul atelierelor am răspuns curiozității și dorinței de cunoaștere a sutendților în ceea ce privește diversitatea culturală”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

 

 

Birou Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”