SCJU Craiova: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi renovare

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi renovare. În doar câteva săptămâni, în funcţie de fondurile disponibile şi urgenţa lucrărilor, s-a lucrat intens la renovarea mai multor secţii din spital, în beneficiul celor care sunt nevoiţi să zăbovească în clinicile din cel mai mare spital din Oltenia.

 

Astfel, de săptămâna trecută, pacienţii internaţi la Clinica Chirurgie Generală III se pot bucura de condiţii mai bune de cazare medicală datorită schimbării în totalitate a produselor sanitare existente. Pentru prima oară după mai bine de 40 de ani, au fost schimbate gresia şi faianţa în toate toaletele de pe secţie. Cu ajutorul persoanelor private de libertate, au mai fost înlocuite vasele de WC, au fost emailate căzile şi au fost montate chiuvete noi.

 

Aceleaşi lucrări sunt efectuate, în prezent, şi în secţia de Reumatologie, pacienţii care au nevoie de serviciile medicale de reumatologie, recuperare medicală fizică sau balneologie beneficiind de mobilier modern în toate toaletele de pe secţie. Totodată, uşile vechi şi uzate au fost înlocuite cu unele noi, din PVC. Gresia şi faianţa au fost schimbate în totalitate, de acelaşi tratament având parte şi racordurile de pe secţie, înlocuite direct din ţeava principală.

Fondurile pentru renovarea Clinicii de Reumatologie provin din bugetul spitalului, dar şi din sponsorizări obţinute de către medicul şef de clinică, doamna Prof. Univ. Dr. Paulina Ciurea.

 

Pentru mare parte din lucrările efectuate în ultima perioadă, Spitalul a beneficiat de sponsorizări, una dintre cele mai importante fiind cea oferită de Fabrica de ceramică din Câmpina (judeţul Prahova), care a trimis pentru diverse secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova 80 de lavoare şi 80 de seturi de WC.

 

În mai puţin de două săptămâni este programată a fi finalizată şi înlocuirea uşilor din Clinica de Neurochirurgie, cheltuielile aferente fiind asigurate din donaţii, dar şi din fondurile obţinute de Asociaţia Medicilor Neurochirurgi prin direcţionarea procentului de 2 % din impozitul pe venit.

 

Procesul de modernizare pus în practică de actuala administraţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova include însă şi investiţii în aparatură medicală. Săptămâna viitoare se dă drumul la licitaţia de achiziţionare a echipamentelor medicale pentru dotarea Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum angiograf, monitoare, paturi şi altele în valoare totală de două milioane de euro. Construcţia clădirii este aproape finalizată, proiectul fiind finanţat şi susţinut de Consiliul Judeţean Dolj. În urma discuţiilor purtate de conducerea unităţii medicale din Craiova la Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a anunţat că se va implica în dotarea cu aparatură a Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară. Suferinzii de inimă care vor păşi pragul acestui Centru vor beneficia de cele mai înalte standarde medicale de diagnostic, tratament şi cazare medicală.

 

Fiind una dintre cele mai mari unităţi medicale din ţară şi având o vechime considerabilă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova avea nevoie de o ofensivă a investiţiilor şi renovărilor, atât în plan medical (dotare cu echipamente şi aparatură de specialitate de ultimă generaţie) cât şi în ceea ce priveşte condiţiile hoteliere. În acest sens, ne cerem scuze pentru disconfortul creat de multiplele schimbări de care va beneficia spitalul în perioada imediat următoare şi mulţumim celor care ne trec pragul şi apreciază eforturile depuse.

 

 

Vă mulțumim!

 

 

                                                      Conducerea

 Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova