Scandalul şefilor de secţii de votare continuă: Val de contestaţii admise în circumscripţiile din Dolj

prefectura cj dolj 1 Scandalul şefilor de secţii de votare continuă: Val de contestaţii admise în circumscripţiile din Dolj poze

Câteva zeci de contestaţii au fost depuse de partidele politice cu privire la desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor care conduc birourile electorale ale secţiilor de votare.

Contestaţiile au fost depuse în marea lor majoritate de reprezentanţii PDL şi PSD şi reclamau faptul că listele cu propuneri pentru funcţiile de preşedinte şi locţiitor înaintate prefecturii Dolj de către primari au fost completate, la prefectură, cu alte nume.

Numărul contestaţiilor depuse pe această temă în judeţ este la această oră incert. Numai pedeliştii au depus, spre exemplu, nu mai puţin de 20 de bucăţi.

Spre complicarea până la absurd a situaţiei, Biroul Electoral CEntral a schimbat ieri seară regula jocului, transmiţând un comunicat în teritoriu potrivit căruia contestaţiile care au ca obiect listele cu propuneri pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor sunt soluţionate de birourile electorale judeţene.

Problema e că, până la data primirii comunicatului BEC, o parte dintre contestaţii fuseseră deja soluţionate, favorabil, de birourile electorale de circumscripţii. PDL a obţinut soluţii favorabile în cinci circumscripţii, iar PSD deocamdată  în una singură, la Gherceşti.

Biroul Electoral Judeţean Dolj a votat azi stabilind ca acele contestaţii soluţionate în data de 1 iunie de birourile de circumscripţii să fie menţinute, BEJ urmând să judece restul contestaţiilor depuse în judeţ şi care nu au apucat să fie soluţionate de către birourile de circumscripţie.

BEJ va înainta, de asemenea, o adresă către prefectura Dolj prin care solicită listele  cu propuneri pentru preşedinţi şi locţiitori înaintate de primari, pentru soluţionarea contestaţiilor.