SC Salubritate Craiova SRL: Începe prima etapă a dezinsecției pe domeniul public din acest an

Începe prima etapă a dezinsecției pe domeniul public din acest an

 

Craiova, 11 mai 2016

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 16.05-25.05.2016, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare. Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 16 mai, începând cu ora 24.00, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare, dar și dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente, în timp ce, în noaptea de 17 mai, este programată dezinsecția în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii, precum și cele din Cornițoiu Vechi.

Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 18 mai, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Conducerea SC Salubritate Craiova SRL precizează faptul că pulverizarea terestră a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare a fost aleasă ca metodă de combatere în prima etapă a dezinsecției, având în vedere că aceasta este mai eficientă împotriva căpușelor. “Deocamdată gradul de infestare cu țânțari este destul de scăzut și am decis, luând în considerare și sesizările primite de la cetățeni, că este mai potrivită dezinsecția prin pulverizare terestră, care este mai eficientă împotriva căpușelor”, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL. Dezinsecția prin pulverizare terestră va fi urmată de o etapă de dezinsecție prin pulverizare aeriană, acestea desfășurându-se alternativ pentru o eficiență sporită împotriva combaterii insectelor dăunătoare.

Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Extratox și Supertox, substanțe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare, graficul complet al intervenției putând fi consultat pe site-ul www.salubritate-craiova.ro.