SC Salubritate Craiova SRL: 527 de persoane la deszăpezire în Craiova în intervalul 9-10.12.2012

deszapezire SC Salubritate Craiova SRL: 527 de persoane la deszăpezire în Craiova în intervalul 9 10.12.2012 poze

527 de lucrători ai SC Salubritate Craiova SRL, ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ, precum și ai SC Termo Craiova SRL au intervenit permanent pentru degajarea căilor publice din municipiu începând din seara zilei de 9 decembrie 2012, în jurul orei 22:00, și în cursul zilei de 10 decembrie 2012. Numărul utilajelor folosite pentru deszăpezirea Craiovei în acest interval a ajuns la 55 fiind curățate, în prima etapă a intervenției, arterele principale ale orașului și, ulterior, străzile secundare din cartiere. În prezent, o parte din personalul SC Salubritate Craiova SRL lucrează pentru curățarea trotuarelor din dreptul stațiilor mijloacelor de transport în comun, a căilor de acces către instituțiile publice din municipiu, precum și a refugiilor de pietoni ale stațiilor de tramvai.
276 de tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip) și 7,5 tone de clorură de calciu au fost împrăștiate pe străzile Craiovei, împiedicând astfel formarea gheții.
‚,Fac apel la cetățenii Craiovei să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens, să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun și să depoziteze zăpada doar pe spațiile verzi, nu pe partea carosabilă. În acest fel, vom putea curăța mai ușor străzile și nu vom avea parte de blocaje în trafic’’, a spus Cristian Ștefan Popescu, administratorul SC Salubritate Craiova SRL.
Autoritățile locale reamintesc locuitorilor orașului și agenților economici că au obligația să îndepărteze gheața și zăpada în fața imobilelor pe care le dețin sau în care locuiesc, imediat după oprirea intemperiilor, și să presare nisip sau alte materiale antiderapante pe trotuare, în caz de polei.
Nerespectarea acestor prevederi din cadrul „Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenții și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, și 1.000 și 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.
De asemenea, același regulament prevede faptul că locuitorii orașului și agenții economici pot fi sancționați pentru neînlăturarea sloiulor de gheață de la streșinile imobilelor pe care le dețin sau în care locuiesc cu o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 lei, în cazul persoanelor fizice, și 1.000 și 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.