SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL: Târgul de pe Caracal, fără taxă de intrare

SC Piete si Targuri Craiova SRL dezminte informatiile potrivit carora Targul Municipal de pe strada Caracal ar produce numai datorii.
Tinem sa facem aceasta precizare deoarece in contractul incheiat cu firma Texind SA, s-a stipulat in mod clar ca, deoarece societatea noastra nu dispune de resursele financiare preconizate pentru amenajarea integrala a terenului si constructiilor necesare, SC Texind SA se angajeaza sa realizeze urmatoarele:
– Constructii provizorii din lemn, fara inchidere perimetrala, pe o suprafata de 5.000 mp, conform schitelor de amplasament si planurilor concepute de SC Piete si Targuri Craiova SRL;
– Amenajarea intregii suprafete de teren la specificatiile SC Piete si Targuri Craiova SRL;
– Canalizare pe mijlocul halei destinata punctelor de alimentatie publica;
– Realizarea unui punct de distributie energie electrica de 380 V.
In plus, firma care detine terenul in proprietate a inceput si alte operatiuni de amenajare a terenului, cum ar fi:
– Retea de apa si canalizare pe toata suprafata terenului, in punctele special indicate de SC Piete si Targuri Craiova SRL
– Acoperirea halelor din beton, acolo unde este cazul
– Turnarea unei sape din beton pe toata suprafata ce va fi ocupata de constructiile provizorii din lemn destinate comercializarii imbracamintei si incaltamintei second-hand mentionate mai sus (cei 5.000 mp).
– Construirea unei hale betonate fara inchidere perimetrala, in suprafata de aproximativ 700 mp, si acoperirea acesteia, constructia urmand sa serveasca la comercializarea de pasari si animale.
Cat priveste suma cheltuita pana in prezent drept contravaloare a chiriei stabilite in contract, facem precizarea ca aceasta se situeaza mult sub valoarea investitiilor pe care SC Texind SA le realizeaza pentru amenajarea acestui teren la specificatiile noastre, urmand ca recuperarea investitiilor sa se faca in timp, din chiria incasata conform contractului.
Pe de alta parte, tinem sa aratam faptul ca incasarile preconizate de unitatea noastra de pe urma chiriilor percepute din Targul Municipal de pe strada Caracal vor fi cu mult mai mari decat chiria, urmand sa ajunga, potrivit calculelor noastre economice privind rentabilitatea acestei investitii, la circa 60.000 de euro pe luna. De altfel, un raport privind rentabilitatea acestei investitii urmeaza sa fie facut public de unitatea noastra la sfarsitul anului in curs.
“Ii asigur pe craioveni ca nu dorim altceva decat sa le oferim un Targ Municipal la standarde de comert cat mai inalte, in care sa gaseasca produse diversificate la preturi convenabile. Tocmai pentru a veni in sprijinul cetatenilor, am decis sa nu impunem taxa de intrare persoanelor care vor veni sa isi faca aici cumparaturile, asa cum se proceda in fostul targ“, a declarat Catalin Resceanu, Director General al SC Piete si Targuri Craiova SRL.