Sărbători pascale în siguranță

 Sărbători pascale în siguranță poze

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a luat parte astăzi la o ședință organizată în sistem de videoconferință, sub coordonarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. La întrunire a participat premierul României, Florin Cîțu, prefecții și subprefecții din țară, dar și reprezentanți ai structurilor specializate pentru păstrarea ordinii și siguranței din subordinea MAI.

Tema discuțiilor s-a axat pe menținerea unui climat de siguranță și liniște în perioada sărbătorilor pascale. În acest sens, prefectul județului, Nicușor Roșca, a avut întâlniri cu reprezentanții cultelor religioase, pentru a se asigura că măsurile sunt respectate. Lumina Învierii va fi împărțită din pridvorul bisericilor, iar credincioșii vor putea asculta slujba din curte, prin intermediul difuzoarelor.

În plus, prezența forțelor de ordine pentru fluidizarea circulației și pentru a veghea la respectarea legii este primordială. Zilnic, sunt prezente la datorie 231 de efective ale Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, 110 efective ale Grupării Mobile de Jandarmi și 244 de la Inspectoratul Județean de Jandarmi. “Sunt conștient că rolul prefectului este definitoriu în gestionarea situațiilor de urgență, ordine publică și pandemie, iar deciziile luate trebuie să fie ferme și cu asumarea răspunderii, pentru revenirea la normalitate. Acțiunile noastre se vor concentra pe prevenție și informare în perioada următoare, astfel încât cetățenii să aibă parte de sărbători liniștite, așa cum ne dorim cu toții!”, a precizat prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca.