Salvarea Termoficării, amânată de Guvern. Craiovenii se mai încălzesc o săptămână cu promisiuni

blocuri1 Salvarea Termoficării, amânată de Guvern. Craiovenii se mai încălzesc o săptămână cu promisiuni poze

Adoptarea hotărârii de Guvern pentru acordarea de sprijin financiar pentru Craiova în vederea achităii datoriilor la energia termică a fost amânată o săptămână. Municipalitatea spune însă că dă drumul la căldură la asociaţiile fără datorii.

“Primarul municipiului Craiova Antonie Solomon a fost informat in aceasta dimineata de catre Secretariatul General al Guvernului ca Proiectul hotararii de Guvern ce prevedea alocarea catre municipiul Craiova a 19.283 mii lei pentru achitarea obligatiilor catre furnizorii de energie termica va fi adoptat in sedinta de saptamana viitoare si nu in cea de astazi, asa cum era prevazut initial.
Amanarea cu o saptamana a adoptarii actului normativ nu va afecta insa procedurile de reluare a furnizarii agentului termic catre asociatiile de locatari ce nu inregistreaza mari debite la plata.
Nota de fundamentare pentru Proiectul Hotararii de Guvern ce va fi adoptat saptamana viitoare a fost déjà intocmita si poarta semnatura ministrului Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas si a ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
Primaria Craiova va demara de maine (joi, n.r.) actiuni concertate de recuperare a datoriilor de la populatie.
“Peste 70 de asociatii de locatari din Craiova vor fi verificate de echipe mixte, alcatuite din reprezentati ai Primariei Craiova – Serviciul Coordonare Asociatii, Serviciul Economic, Regia de Termoficare Craiova si Politia Locala. In cateva zile, furnizarea agentului termic va fi reluata la toate asociatiile ce nu inregistreaza datorii, astfel ca inca odata fac apel la populatia orasului sa inteleaga sa-si achite datoriile restante”, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova”, precizează un comunicat al primăriei Craiova.