Salariile din Primăria Verbiţa pe masa lui Şeitan

m ringo damureanu Salariile din Primăria Verbiţa pe masa lui Şeitan poze

Potrivit unui comunicat al Uniunii Forţa Legii (UFL), problema salariaţilor de la Primăria Verbiţa a ajuns în atenţia ministrului Muncii, Mihai Şeitan. 

Sindicaliştii de la UFL, în frunte cu preşedintele Ringo Dămureanu au participat la o întâlnire cu ministrul Muncii Mihai Şeitan, la sfârşitul săptămânii trecute, ocazie cu care i-au înmânat acestuia şi o notă de protest cu privire la neregulile semnalate în aplicarea legii salarizării unice. La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai salariaţilor primăriei Verbiţa, care nu şi-au mai primit salariile de mai bine de o jumătate de an.

“O situatie speciala aratata de presedintele “Forta Legii” a fost cea a salariatilor din Primaria Verbita, jud. Dolj, ale caror salarii sunt restante din luna august 2009, reprezentati la aceasta intalnire de un grup condus de liderul grupei sindicale, dl. Niculita Gaspar, care a aratat conducerilor Ministerului Muncii, MAI, ANFP si Ministerului Finantelor dezastrul financiar in care se gasesc, ca functionari publici si angajati cu contract intr-o institutie apartinand Administratiei Publice. S-a aratat ca acesta situatie chiar este una speciala, date fiind saracia lucie a comunitatii, dar si imposibilitatea practica de a recupera anumite creante vechi, precum amenzile de circulatie. Pe aceasta tema au intervenit, rand pe rand, ministrul Muncii, dar si reprezentantii Finantelor si MAI, care au aratat ca recent au mai solutionat astfel de probleme si au intentia sa acorde sprijin in rezolvarea acestei probleme, insa pe termen scurt. Opinia partii guvernamentale a fost ca pentru viitor au intentia sa preintampine astfel de situatii, aratand ca recent au existat discutii in Guvern pe aceasta tema si ca se lucreaza la un proiect de lege, care va intra in dezbatere cu sindicatele reprezentative, prin care primarii sa fie alocate sume pentru fiecare categorie de cheltuieli, inclusiv pentru salarii, iar administratiile locale sa nu mai fie conditionate la alocarea bugetelor de echilibrare de gradul de colectare a creantelor bugetare. Secretarul de stat MAI Gheorghe Emacu a aratat ca in prezent la MAI exista preocupare pentru solutii care “sa se plieze pe aceasta realitate”. Subiectul a prezentat un interes deosebit si pentru presa centrala, Realitatea Tv, Antena3 si agentia de stiri Mediafax contactandu-ne pentru detalii”, precizează comunicatul UFL.