Sala Polivalentă, secţie de votare la regionalizare

 

După două mitinguri electorale de încălzire în campania de la Parlamentare, Sala Polivalentă din Craiova ar putea deveni în acest an chiar secţie de votare. 

Sala Polivalentă din Craiova, reinaugurată anul trecut, este dată de şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa, drept cea mai probabilă locaţie pentru scrutinul prin care va fi desemnată conducerea viitoarei regiuni Oltenia.

Planurile guvernamentale în această privinţă prevăd alegerea şefului de regiune şi a consilierilor regionali prjn votul primarilor şi consilierilor judeţeni din toate judeţele viitoarei entităţi administrativ teritoriale.

“După părerea mea, regionalizarea ar trebui finalizată în acest an: în prima parte adoptarea legislaţiei, iar alegerea conducerilor de regiune în vară, pentru ca în septembrie – octombrie regiunile să înceapă să se mişte iar anul viitor să primească bani direct pe această nouă formulă, atât de la guvern, cât şi de la Uniunea Europeană. Eu susţin şi această desemnare, în două etape a conducerii regionale, cu alegerea preşedintelui sau guvernatorului de regiune şi a consilierilor regionali de către primarii şi consilierii judeţeni din judeţe. Cel mai probabil ne vom aduna în vară la Sala Polivalentă din Craiova să votăm”, a declarat Ion Prioteasa.