„Să sprijinim copiii să învețe experimentând”, în cadrul Asociației Vasiliada

 

DSC03792 „Să sprijinim copiii să învețe experimentând”, în cadrul Asociației Vasiliada poze

Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, participă alături de Fundația ”Copii în Dificultate” București, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională –  Argeș și Școala Gimnazială nr. 1 Voluntari jud. Ilfov, la implementarea proiectului „Să sprijinim elevii să înveţe experimentând – program pentru pregătirea elevilor şi dobândirea competenţelor cheie care să le asigure succesul şcolar şi participarea viitoare pe piaţa muncii”.

În județul Dolj, activitățile proiectului se desfășoară în cadrul a 3 centre sociale din: Craiova, Lipovu și Filiași, pe o durată de 14 luni. În cadrul acestor centre, 150 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani beneficiază de servicii socio-educative, precum: servicii de educație remedială, terapie ocupațională, consiliere psihologică, orientare școlară, dar și consiliere pentru părinții copiilor în vederea dezvoltării unei relații armonioase între copii și părinții acestora. “În luna ianuarie, activitățile proiectului s-au desfășurat conform graficului, continuându-se astfel întâlnirile dintre elevii beneficiari ai celor trei centre si reprezentanți din mediul antreprenorial, în vederea pregătirii elevilor pentru viața de după școală” a declarat Elena Stănulică, coordonator județean al proiectului.

P1010113 „Să sprijinim copiii să învețe experimentând”, în cadrul Asociației Vasiliada poze

În Craiova, 15 copii beneficiari ai Centrului “Aripi de Lumină” au avut prilejul de a vizita magazinul cu produse naturiste Plafar “Magia Plantelor” S.R.L. Pentru copii, această vizită a constituit o experiență care i-au ajutat să descopere, sa exploreze noi idei, sa accepte provocări, să fie creativi. Copiii au fost antrenați în discuții referitoare la calitățile terapeutice ale plantelor medicinale și beneficiile acestora asupra sănătății omului.

La Filiași, alți 15 copii care frecventează Centrul de zi “Sfântul Nicolae”au avut prilejul de a se întâlni cu reprezentanții unui cabinet medical stomatologic. Copiilor le-a fost descris tipul de investiție pentru a pătrunde în acest domeniu. Cu acest prilej, ei au aflat pașii ce trebuie urmați pentru deschiderea unui astfel de cabinet: găsirea unui spatiu și amenajarea lui corespunzatoare, achiziționarea de aparatură medicală și instrumente de lucru, promovarea serviciilor medicale acordate.

 

În cadrulCentrului de zi “Sf. Stelian” din Lipovu, județul Dolj, una dintre activitățile desfășurate de specialiștii proiectului a fost Promovarea Programei Educaționale pentru Activități Extracurriculare în cadrul Scolii Gimnaziale „Petre Manarcescu” Lipovu, cu scopul de a sprijini cadrele didactice în programe și activități precum “Școala Altfel”, “Școala de vară”, grupuri de dezvoltare personală.În cadrul acestei unități școlare, s-au distribuit 25 DVD-uri ce contin P.E.A.E. structurată pe 10 module tematice, sub forma unor activități extracurriculare.

 

Proiectul „Să sprijinim elevii să înveţe experimentând – program pentru pregătirea elevilor şi dobândirea competenţelor cheie care să le asigure succesul şcolar şi participarea viitoare pe piaţa muncii” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013; Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”. D.M.I 1.1.”Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate”.