S-a spart tripleta BVM: Vişan, lăsat fără funcţie în partid

marijeanpdl S a spart tripleta BVM: Vişan, lăsat fără funcţie în partid  poze

Deputatul Gelu Vişan a fost sancţionat de Consiliul de Coordonare Judeţean pentru declaraţii care au adus daune organizaţiei  conduse de Berceanu şi Marinescu.  Decizia a fost luată prin vot de membrii conduceri judeţene a PDL la capătul unei şedinţe care s-a întins pe parcursul a şapte ore. “Propunerea BPJ a fost de sancţionare a domnului Vişan cu demiterea din funcţia de secretar general al Biroului Permanent Judeţean, şi aici votul a fost de 407 – pentru, la 87 – împotrivă, şi de retragerea sprijinului politic pentru funcţia de deputat în colegiul 8 Băileşti, aici rezultatul este de 388 la 102. Din păcate acestea au fost discuţiile din cadrul organizaţiei. Aceste discuţii au început încă din luna mai, după nişte declaraţii ale domnului Vişan, au fost nenumărate discuţii aici la sediu, pentru a nu se ajunge la decizia de astăzi, dar din păcate situaţia nu s-a schimbat şi s-a ajuns la sancţiunea dispusă de CCJ”, a declarat la finalul întrunirii prim-vicepreşedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Potrivit lui Marian Jean Marinescu, Vişan a fost sancţionat atât pentru nerespectarea sarcinilor de partid cu privire la organizarea alegerilor interne în cadrul filialei, în principal în organizaţia PDL Băileşti, cât şi pentru declaraţiile care au lovit în imaginea partidului, mai precis cele privind faptul că “PDL Dolj a ajuns să fie condusă de un grup restrâns de persoane” şi cele privind calitatea directorilor susţinuţi în funcţii de PDL.

Trebuie menţionat că printre declaraţiile enumerate de Marinescu şi-ar putea găsi locul şi acuzaţiile formulate de Vişan la adresa consilierului judeţean Ştefan Stoica şi a ex-directorului din CNADNR Hary Dascălu, care, potrivit lui Vişan ar fi pus pe picioare o firmă abonată la contractele publice, în care ar fi cooptat ca acţionari şi pe copii lui Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj.

Sancţionarea lui Vişan şi detronarea acestuia din funcţia de secretar general al PDL Dolj marchează şi destrămarea “tripletei BVM” (Berceanu – Vişan – Marinescu) de la conducerea filialei PDL Dolj, cei trei conducând în această formulă organizaţia pedelistă de mai bine de un deceniu.