S-a semnat certificatul de naştere al USD Dolj

semnare protocol usd dolj S a semnat certificatul de naştere al USD Dolj poze

Duminică, 23 februarie 2014, la sediul PSD Dolj, a fost semnat Protocolul Alianţei electorale Uniunea Social Democrată, în prezenţa preşedintelui PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a preşedintelui UNPR Dolj, Gheorghe Bică, a preşedintelui PC Dolj, Iulian Bucur, a vicepreşedintelui PSD, Lia Olguţa Vasilescu, şi a membrilor birourilor judeţene ale celor trei partide.

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a declarat că Uniunea Social Democrată îşi doreşte un scor foarte bun la alegerile europarlamentare, obiectivul fiind locul unu la nivela naţional: „Mă aflu alături de preşedinţii organizaţiilor judeţene UNPR şi Partidul Conservator, pentru a pune bazele Uniunii Social Democrată în judeţul Dolj. Ne înfiinţăm ca o alianţă electorală, scopul nostru principal este participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. Ne propunem un scor foarte bun la alegerile europarlamentare şi un număr cât mai mare de mandate. Aceşti europarlamentari, fie că provin de la PSD, UNPR sau PC, vor activa în grupul socialiştilor europeni. Am discutat cu cei doi preşedinţi şi USD Dolj îşi menţine obiectivul, şi anume acela de a avea cel mai mare scor din România”.

Gheorghe Bică, preşedintele UNPR Dolj, a spus că partidul pe care îl reprezintă a intrat într-o alianţă cu PSD înainte de alegerile parlamentare din anul 2012, iar această alianţă electorală este una normală, care va avea un rezultat foarte bun: „Am hotărât să semnăm protocolul pentru realizarea acestei alianţe electorale, considerând că putem să obţinem un scor foarte bun la alegerile europarlamentare şi cred că în judeţul Dolj vom obţine unul din cele mai bune rezultate pe ţară. Toţi avem un interes comun – acela de a aduce în Parlamentul European europarlamentari competenţi, care să reprezinte cu cinste România şi care să rezolve toate problemele ţării noastre”.

Iulian Bucur, preşedintele PC Dolj, a declarat că este convins că între cele trei partide va fi o colaborare foarte bună: „Noi alături de PSD suntem de foarte mult timp, ne cunoaştem foarte bine la nivelul judeţului şi sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună şi cu UNPR. Ne-am fi bucurat să candidăm sub sigla care ne-a consacrat de câţiva ani, din păcate nu este alegerea noastră, ci a partenerilor noştri de a merge singuri şi este păcat că abandonează o construcţie care funcţiona şi de la care lumea avea foarte multe aşteptări. Vom continua ceea ce am început cu USL în alianţa USD, pentru că ne dorim să nu înşelăm aşteptările electoratului. În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, n-am nici un fel de emoţii, şi sunt convins că rezultatele vor fi pe măsura eforturilor pe care le vom depune”.

Biroul de presă al PSD Dolj