S-a primit marfă la PSD Dolj! Claudiu Manda a mai luat un microbuz de primari de la PNL, UNPR și ALDE

14 primari aleși în funcție pe listele altor partide au apărut astăzi alături de președintele PSD Dolj Claudiu Manda la o conferință de presă în care și-a au anunțat susținerea pentru guvernarea social-democrată și pentru candidatura lui manda la Parlamentul European.

Ca să nu-și piardă mandatul, edilii rămân în acte membrii ai formațiunilor politice din partea cărora au candidat la ultimul scrutin, până în vara următoare, când, „Doamne-ajută!” – după cum s-a exprimat Claudiu Manda, vor participa la alegerile locale în calitate de candidați ai PSD.

Cei câțiva care au vorbit s-au arătat mulțumiți de investițiile derulate în comune cu sprijinul guvernării social-democrate și de măsurile legislative promovate de PSD în sprijinul primarilor, precum modificările în materia regimului incompatibilităților și indemnizațiilor acordate edililor din țară, precum și dezamăgiri de natură personală suferite în relația cu șefii partidelor de baștină.

Primarii provin în principal de la PNL, dar și de la UNPR și ALDE. Filiala lui Tăriceanu rămâne fără singurul primar obținut la alegerile din 2016, Constantin Tuță de la Bucovăț, dar și fără unii dintre edilii PNL, care, anul trecut, își exprimaseră susținerea față de ALDE, cum e cazul primarului de la Mischii, Gheorghe Popa.

Tot pe filiera PNL-ALDE a ajuns la PSD și ex-vicepreședintele filialei lui Ion Cupă, Adelin Ilinca, care spune că nu mai era „pe aceeași lungime de undă” cu colegii liberal – democrați.

Și UNPR Dolj a rămas cam descoperit la lotul de primari, toți edilii formațiunii lui Gabriel Oprea participând la conferința de presă de azi a liderului PSD Dolj, cu excepția celui din Pielești.

Trebuie spus că președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, este la a a doua ispravă de acest gen din carieră, după lovitura dată PNL în 2014, când a luat din ograda liberalilor nu mai puțin de 12 primari, imediat după destrămarea USL.

La această oră, pesediștii doljeni mizează pe 86 de primari în județ, 72 obținuți la localele din 2016 plus lotul de „susținători” de azi, din totalulde 111 edili șefi.