S-a deschis primul centru de perfuzii pentru terapii biologice din Craiova

perfuzii S a deschis primul centru de perfuzii pentru terapii biologice din Craiova poze
Compania MSD  s-a implicat în deschiderea și dotarea cu echipament medical modern a centrului de perfuzii din cadrul secției de dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Valoarea investiției în această clinică s-a ridicat la 7.000 de euro, centrul fiind inaugurat săptămâna aceasta, în prezenţa reprezentanţilor MSD de şeful secţiei de Dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, conf. dr. Vergil Pătraşcu.

Centrul de perfuzii din secția de dermatologie pentru pacienții cu terapii biologice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova este primul centrul de acest gen din Oltenia. Dezvoltarea acestui centru medical în Craiova îmbunătăţeşte accesul bolnavilor la un serviciu spitalicesc performant, prin creşterea performanței secţiei. De noile facilități ale acestui centru vor beneficia pacienții secției de Dermatologie din policlinică și din toată zona Olteniei care necesită terapie biologică.
centru perfuzii 1 S a deschis primul centru de perfuzii pentru terapii biologice din Craiova poze
“Investiția pe care MSD România a făcut-o în deschiderea și dotarea cu echipament modern a centrului de perfuzii vine să demonstreze încă o dată angajamentul pe care compania și l-a asumat și anume să pună pe primul loc sănătatea pacienților; ca și până acum, am decis să ne implicăm în rezolvarea unor probleme cu adevărat grave, iar această inaugurare aduce multe beneficii bolnavilor din Craiova și din toata zona Olteniei”, spune Florentin Scarlat Director de Comunicare și External Affairs.

Investiția a constat în renovarea a 2 saloane cu grup sanitar, precum și dotarea acestora cu echipament medical modern (infuzomate automate) specific administrării IV, cu numărate picurare și volome introduse.
centru perfuzii dermatologie S a deschis primul centru de perfuzii pentru terapii biologice din Craiova poze
“Prioritară pentru noi este grija față de pacient. O terapie modernă și o monitorizare continuă nu poate decât să ne ajute în lupta cu această boală a cărei efecte psihologice sunt asociate, de multe ori, cu cele ale cancerului sau ale diabetului zaharat. Tehnologia modernă permite o apropiere a pacientului de cadrele medicale și o supraveghere continuă din partea acestora. Terapia biologică este o terapie de vârf cu  rezultate spectaculoase în ceea ce privește simptomatologia bolilor psoriazice, poliartrite, spondilite și reumatologice. De aceea considerăm că ajutorul primit din partea MSD, care ne-a sponsorizat pentru înființarea Centrului de perfuzii la Clinica Dermatologie Craiova a Spitalului Clinic de Urgență, reprezintă un ajutor semnificativ acordat bolnavilor de psoriazis. În condiții normale de tratament, sperăm ca acești pacienți să nu se mai considere marginalizați”, spune Conf Pătrașcu Vergil – Șef Secție Dermatologie Spitalul Județean de Urgență Craiova.
centru perfuzii S a deschis primul centru de perfuzii pentru terapii biologice din Craiova poze