S-a completat biroul electoral din Craiova. Olguța și Badea au împreună 5 voturi din 9

primaria craiova fatada S a completat biroul electoral din Craiova. Olguța și Badea au împreună 5 voturi din 9 poze

Biroul electoral de circumscripție nr. 1 Craiova a fost completat azi cu reprezentanții partidelor și alianțelor electorale car participă la alegerile din 5 iunie. 

„Frumusețea” legii electorale face ca partidele parlaentare, care au avut dreptul să-și nominalizeze reprezentanți încă din prima fază de completare a biorului electoral, să poată face nominalizări încă o dată, laolaltă cu restul formațiunilor înscrise în alegeri. Ceea ce au și făcut în mare parte. Așa se face că azi, cele patru locuri vacante rămase în BEC au fost completate cu reprezentanții PNL, Alianței PSD+UNPR, Alianței PEntru Craiova și PND.

Prin urmare, din cei nouă membri ai biroului, doi sunt președintele și locțiitorut trași la sorți de Tribunalul Dolj în debutul perioadei electorale, Alianța Pentru Craiova și PND au câte un reprezentant, PNL are doi, iar Alianța PSD + UNPR are trei: câte un reprezentant al PSD și UNPR nominalizați în prima fază de completare a biroului, plus un reprezentant al alianței, intrat în BEC azi.

completare bec 4 S a completat biroul electoral din Craiova. Olguța și Badea au împreună 5 voturi din 9 poze

Pentru nominalizarea în BEC mai intrase în cursă și PER, solicitarea fiind însă respinsă de vreme ce ecologiștii nu au liste de candidaturi complete, având candidați numai pentru consiliul local, nu și pentru funcția de primar al Craiovei.